Categorii noi de persoane incluse pe lista de vaccinare din etapa a doua. Care sunt românii care se pot vaccina


Guvernul a adaugă noi categorii de angajați pe lista românilor care se pot vaccina în etapa a doua. Mai exact, pe listă vor fi trecuți românii care lucrează în supermarketuri și cei care lucrează în bănci. Sunt în total peste 5 milioane de români care trebuie vaccinați în etapa care va începe vineri.

Bancherii au fost incluși în etapa a doua de vaccinare

Reprezentanții Executivului își doresc ca, pe lista românilor care se pot vaccina în a doua etapă, să fie trecuți și angajații băncilor, dar și cei ai supermarketurilor. Mai exact, toți cei care lucrează la ghișee și intră în contact direct cu multe persoane.

Bancherii nu au fost, inițial incluși pe lista etapei a doua, însă aceștia au tras un semnal de alarmă, amintindu-le autorităților că și ei lucrează cu oameni zilnic și că nu este normal să nu fie vaccinați împotriva coronavirusului.

Până în acest moment nu s-ar fi discutat și despre adăugarea personalului navigant. Vorbim despre angajații de pe nave care lucrează într-un spațiu restrâns, neavând posibilitatea de a respecta distanțarea socială și care așteaptă nerăbdători să se vaccineze.

Una dintre problemele cu care se confruntă cei care doresc să se vaccineze o reprezintă înscrierea pentru vaccinare, deoarece Valeriu Gheorghiță a anunțat că abia vineri, de la ora 15:00 va fi disponibilă platforma pe care se pot înscrie românii pentru vaccinare. Tot vineri este ziua în care se dă startul etapei a doua de vaccinare anti-COVID-19.


Comentarii Facebook