Miercuri 24 Aprilie

Cât timp va mai ploua la Cluj? Ce spun meteorologii

 

Prognoza meteo pentru județul Cluj nu arată foarte bine. Luni seara a fost furtună și grindină, iar avertizarea meteo este valabilă și marți, 16 iunie.

 

Temperaturile nu vor trece de valoarea de 22 de grade Celsius, iar minima zilei va fi de 15 grade. Va ploua și vor fi descărcări electrice.

 

Miercuri, 17 iunie, ploile vor continua, dar vor fi mai izolate.

 

Meteorologii de la ANM au emis un avertisment de tip cod GALBEN de instabilitate atmosferică, pentru mai multe județe din țară, printre care și Clujul.

 

Avertismentul este valabil în intervalul 16 iunie ora 12.00 – 17 iunie ora 23.00, fiind semnalate fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ.

 

Începând din după-amiaza zilei de marţi, 16 iunie şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, 17/18 iunie, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. 

 

Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50...60 l/mp. În restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

Comentarii Facebook