Carnea de miel va costa de Paste, intre 18 si 20 de lei kilogramul in viu

Crescatorii de oi din judetul Cluj sustin ca un kilogram de carne de miel nu va fi mai scump decat cel de anul trecut, desi oferta va fi mica in aceasta perioada.


Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Cluj, Nicolae Cenan, sustine ca in acest an sarbatorile de Paste sunt prea devreme. „Oile au fatat mai tarziu, astfel ca mieii nu vor ajunge la greutatea optima pentru taiere”, a declarat Cenan pentru Stiri de Cluj.ro. El spune ca crescatorii nu vor fi dispusi sa vanda decat animalele care au in jur de 10 kilograme, ceea ce le va garanta rentabilitatea.

Cu toate acestea, reprezentantul crescatorilor nu crede ca producatorii vor majora preturile. „E o perioada grea, puterea de cumparare e mica. Preturile vor ramane la fel ca cele de anul trecut, de 18-20 de lei pentru kilogramul de carne”, a precizat Cenan.

In mai multe localitati din jurul Clujului, vor fi organizate puncte de taiere a mieilor, dotate cu apa calda si electricitate. Carnea de miel se va vinde, potrivit sefului Asociatiei Crescatorilor de Ovine, in Piata Mihai Viteazu.

Comentarii Facebook