Care e cel mai periculos drum din Cluj

 

Cel mai periculos drum din județul Cluj este considerat a fi porțiunea de 3 kilometri de la ieșire din Cluj-Napoca spre Florești.

 

Conform unei statistici a IGPR, în ultimii 5 ani pe DN 1, pe raza comunei Florești, s-au produs 34 de accidente, soldate cu 40 de morţi şi răniţi grav. 

 

Majoritatea evenimentelor nefaste se produc în week-end, pe tronsoanele de drumuri naţionale cele mai aglomerate. Principalele cauze sunt viteza neadaptată, conducerea imprudentă şi depăşirile neregulamentare”, declară comisarul şef Paul Toma, de la Direcţia Poliţiei Rutiere, conform Evz.ro. 

 

Accidentele se produc pe timpul nopții, când vizibilitatea este scăzută, iar unele autovehicule nu sunt semnalizate corespunzător.

 

Așa s-a întâmplat și weekend -ul trecut la Cășeiu, lângă Dej, unde două persoane au murit și 18 au fost rănite după ce un Seat a intrat sub o remorcă nesemnalizată, care staționa pe DN 1C.

 

IGPR anunță că la nivel național sunt 139 de puncte negre, adică zone de câte un kilometru unde, timp de cinci ani consecutiv, s-au produs mininum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav.

 

IPGP a lansat o strategie rutieră pe 2011-2020 în care au fost luate o serie de măsuri pentru a limita numărul accidentelor: suplimentarea numărului de indicatoare de avertizare pe exteriorul curbei, limitări de viteză, îndepărtarea vegetaţiei din interiorul curbei, amplasarea de parapete pe exteriorul curbei. 

 

De asemenea, sunt montate marcaje rezonatoare, stâlpi de ghidare, butoni reflectorizanţi. Studiile europene arată că marcajele laterale reduc mult numărul accidentelor.

 

Accident la Cășeiu, între Dej și Baia Mare! Doi morți și 18 răniți. Un autocar FANY s-a răsturnat- VIDEO și FOTO

Comentarii Facebook