Care a fost cauza decesului Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe


Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, a fost găsită fără suflare în propria locuință, iar acum medicii legiști au spus care a fost cauza decesului. 

Fosta soție a lui Alin Tișe, șefului Consiliului Județean Cluj, a murit de malarie.

Aceasta este concluzia medicilor legiști care au finalizat autopsia.

Camelia Tișe a fost găsită moartă în propria locuință. Aceasta tocmai se întorsese dintr-o excursie în Zanzibar.

Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente. Aceasta este o boală infecțioasă larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale. Între 300 și 500 de milioane de persoane sunt infectate anual; aproximativ 1 - 3 milioane mor în fiecare an, cei mai mulți fiind copii din Africa sub-sahariană.

Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase și este o adevărată problemă de sănătate publică; este cauzată de paraziți din genul Plasmodium (Regnul Protista). Cele mai grave forme ale bolii sunt cauzate de Plasmodium falciparum și Plasmodium vivax, dar și alte specii înrudite (Plasmodium ovale and Plasmodium malariae) pot infecta oamenii. Grupul de specii din genul Plasmodium care produc boli la om au fost denumite „paraziți ai malariei”.

In lipsa masurilor corespunzatoare de prevenire si tratament, malaria poate evolua catre deces. Exista forme mai severe de malarie determinate de Plasmodium Falciparum care se pot manifesta prin febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slabiciune, varsaturi, tuse, diaree si dureri abdominale. La acestea se pot adauga simptome asociate insuficientei de organ, cum ar fi insuficienta renala acuta, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolenta, coma si deces.

Mesajul Oanei Boc: „M-ai sunat din Africa de ziua mea”

Ipoteza unei boli tropicale este susținută și de un mesaj din partea prietenei sale, Oana Boc, soția primarului Emil Boc. Soții Boc au fost nașii de cununie ai familiei Tișe.

Oana Boc a postat, luni, pe Facebook: „Dumnezeu să odihnească în pace sufletul tău frumos și bun, atât de zbuciumat aici pe pământ, Cami dragă! Ai avut atâtea visuri! Unele s-au împlinit, altele au rămas suspendate în abisuri care te-au durut, dar pe care încercai mereu să le traversezi”.

Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat... Încă nu știm cum! M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni. Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie... Erai mai bine și mi-ai vorbit mult de Cezar, pe care îl adorai și pe care o să-l veghezi de acum din cer. Sper că acum ești în brațele părinților tăi pe care îi iubeai atât de mult, plecați și ei la fel de fulgerător, la fel de neașteptat! Odihnă veșnică, dragă Cami!”, a mai scris Oana Boc. 

Comentarii Facebook