Joi 5 August

Carburanții s-au scumpit din nou! Cât costă un plin de benzină sau motorină


Majorările de prețuri se simt însă și la alimente. S-a scumpit carnea de pui și urmează pâinea, în condițiile în care prețul grâului pentru panificație a ajuns deja la un maxim istoric.

Benzina și motorina au sărit de pragul psihologic de 5 lei pe litru. România nu a mai avut astfel de prețuri la carburanți din martie 2020 de când a izbucnit pandemia.

Valuri de scumpiri

Prețurile au revenit la nivelul de dinainte de pandemie în mai puțin de un an de la apariția primului caz de coronavirus la noi în țară. Dacă ne uităm la cifre, putem observa că în ultimele trei săptămâni din an, litrul de benzină s-a scumpit cu 22 de bani, asta înseamnă că un plin de benzină costă acum cu 11 lei mai mult față de cât costa la începutul anului.

Și motorina s-a scumpit în aceeași perioadă cu 15 bani pe litru. Asta înseamnă cu un plin de motorină costă acum cu 7,5 lei mai mult față de cât costa în urmă cu trei săptămâni.

Scumpirile au apărut în ultima perioadă și la alimente

Carnea de pui în carcasă este mai scumpă cu 10% de la începutul anului și până în prezent, în principal din cauza scumpirii furajelor.

Crescătorii de păsări spun că viitorul nu arată bine pe această piață.

Comentarii Facebook