UPDATE: Restricțiile de la Cluj intră în vigoare din 28 martie. De la ora 18:00 se închid magazinele în zilele de vineri, sâmbătă și duminică


UPDATE

Măsurile aplicate de duminică:

- vineri, sâmbătă, duminică se închid magazinele de la ora 18.00. Oamenii nu pot ieși din casă după ora 20.00

- în restul zilelor se vor aplica măsurile actuale: magazinele se închid la ora 21.00 și activitatea în exterior la ora 22.00.

------------------------

UPDATE

Premierul României a anunțat că măsurile intră în vigoare din 28 martie: ”Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”.

Premierul a făcut anunțul după ce prefectul Clujului a discutat cu Raed Arafat.

Premierul Florin Cîțu: Restricțiile COVID-19 se vor aplica de duminică. La ce oră se dă stingerea vineri și sâmbătă și de amânarea

----------------------

Știrea inițială

Magazinele din Cluj-Napoca se închid de sâmbătă, 27 martie, de la ora 18.00. De asemenea, de la ora 20.00 clujenii din municipiu nu vor mai avea voie să circule pe stradă fără declarație pe proprie răspundere, fiind instituită o carantină parțială.

Conform discuțiilor purtate cu domnul Arafat, restricțiile vor urma să intre în vigoare începând cu ziua de mâine. Însă da, odată cu închiderea operatorilor economici începând cu ora 18, se vor închide și terasele din păcate”, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Istvan.

Măsura din Cluj-Napoca va fi valabilă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, atâta timp cât incidența zilnică va fi mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori. Spre exemplu, vineri, 26 martie, la Cluj-Napoca incidența a fost de aroape 7 cazuri de mia de locuitori. Pentru a vedea care este incidența pe fiecare localitate din județ și ce măsuri se aplică, puteți accesa linkul de mai jos.

Cluj: Rata de infectare pe județ se apropie de 6 la mie. Câte cazuri au fost azi?

Dacă incidența va trece de 7,5 cazuri la mia de locuitori, atunci măsurile vor fi impuse în fiecare zi, până când incidența scade. Astfel, zilnic orice activitate publică își va sista activitatea la ora 18.00, iar de la ora 20.00 oamenii vor sta în case, urmând să iasă afară numai cu declarație pe proprie răspundere. 

Ce restricții intră în vigoare. În Cluj-Napoca se închid magazinele la 18.00

Comentarii Facebook