Luni 24 Ianuarie

Premierul Florin Cîțu: Restricțiile COVID-19 se vor aplica de duminică. La ce oră se dă stingerea vineri și sâmbătă și de amânarea


Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că românii vor trebui să suporte noile restricțiile de dumincă, 28 martie, pentru a se putea adapta. 

Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a spus Florin Cîțu. 

De duminică, circulația afară din casă după ora 20.00 se va face numai cu declarație, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00. Până atunci, ”stingerea” se va da la ora 22.00, vineri și sâmbătă, iar magazinele se închid la 21.00.

Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență. În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”, a mai spus premierul.

Comentarii Facebook