Sambata 18 Septembrie

Carantină în CLUJ-NAPOCA, FLOREȘTI și TRITENII de JOS! E explozie de cazuri de COVID-19 - EXCLUSIV


În Cluj-Napoca, Floresti și comuna Tritenii de Jos se intră de joi, 22 octombrie, ora 0.00, în scenariu 3, care prevede închiderea școlilor și a altor activități, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (SCJU) Cluj prevede că se închid școlile și grădiniță pentru 14 zile și devine obligatorie purtarea măștii în toate spațiile deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. De asemenea, se închid toate localurile publice, teatrele și cinematografele. Activitatea restaurantelor și a altor unități este interzisă în spațiul interior, iar hotelurile pot vinde numai pentru rezidenți. Localurile pot funcționa numai în spațiul exterior, în aer liber. Nu sunt permise activitățile cluburilor, barurilor și a sălilor de jocuri de noroc. 

Rata incidenței în Cluj-Napoca este de 3,36 cazuri la mia de locuitori, în Florești de 3,38 cazuri la mia de locuitori, iar în Tritenii de Jos de 3,04 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. 

În plus, pentru data de 1 Noiembrie, când se comomorează Ziua Morților, vor fi impuse măsuri speciale: fiecare persoană care participă la comemorări trebuie să poarte mască și să respecte distanța de 2 metri față de alți oameni. În biserică și afară trebuie ca fiecare persoană să aibă un perimetru de 4 metri pătrați la dispoziție, pentru a nu fi aglomerație. 

Ședința CJSU Cluj unde a fost luată decizia s-a desfășurat online, iar anunțul final va fi făcut de prefectul Clujului, Mircea Abrudean, în jurul orei 15.00.

În toate cele trei localități s-a depășit incidele de 3 cazuri la mia de locuitori și trebuie luate măsuri pentru a evita o criză uriașă și supraaglomerarea spitalelor. 

Deja, în Gherla, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu au fost impuse măsurile de carantină pentru o perioadă de 14 zile. 

Comentarii Facebook