Miercuri 24 Aprilie

Carantina COVID-19 va fi ridicată în Sic și Săvădisla


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj va ridica starea de carantină din comunele Săvădisla și Sic, după ce numărul cazurilor de COVID-19 au scăzut. 

Vineri dimineața, a expirat carantina și nu a mai fost prelungită, având în vedere evoluția epidemiologică favorabilă, respectiv Săvădisla a scăzut la rata de 4,11 cazuri la mia de locuitori, iar comuna Sic la 8,29 cazuri la mia de locuitori”, a precizat prefectul Mircea Abrudean, președintele CJSU Cluj.

În urmă cu 14 zile ratele de infectare erau în cele două comune de 13,53 în SIC, respectiv 8,72 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în Săvădisla.

Focarul din comuna Săvădisla a pornit de la un botez. Muzicantul care a cântat la un botez din Săvădisla, în 3 octombrie, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 spunea atunci primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan.

A fost o grămadă de lume la botezul ăla. Muzicantul din Florești ne-a anunțat acum două zile (la mijlocul lunii octombrie) că a fost testat pozitiv. S-a închis restaurantul Bistro din Săvădisla, iar noi am anunțat DSP Cluj și Prefectura Cluj. În total, circa 30 de oameni au avut simptome”, a spus primarul Astalos Ștefan, când a izbucnit focarul din localitate.

Acesta a spus că de la botezul din 3 octombrie oamenii au mai stat zile bune acasă, ignorând simptomele pe care le aveau. ”Oamenii au crezut că au o viroză sau o gripă și nu au luat în serios simptomele sau faptul că se simt rău. După ce au aflat că muzicantul a avut COVID, toți oamenii au început să ne anunțe că au probleme și i-am trimis la testări”, a mai spus atunci edilul.

Comentarii Facebook