Capcană sau dreptate? Un șofer din Cluj a depășit mașina de Poliție și a fost tras pe dreapta - VIDEO

 

Un șofer grăbit a devansat o mașină de Poliție, pe DN 1, pe raza comunei Florești, și a fost tras pe dreapta de oamenii legii.

 

Autospeciala de Poliție circula cu viteza de 50 km/h, iar șoferul unui autoturism Skoda nu a mai suportat să stea în coloană și a devansat-o chiar pe o trecere de pietoni. 

 

Polițiștii au pornit girofarul și au oprit Skoda după câțiva metri, încurcând circulația, conform șoferului care a filmat scena și a postat imaginile pe trafictube.ro.

 

Utilizatorii au comentat scena.

 

Strict teoretic politia mergea regulamentar, fiind masini pe banda 1, si cu viteza maxima admisa pe acel tronson de drum. Moral au mers asa „pentru ca pot”, dar sa nu uitam ca sunt care merg cu 30km/h pe banda 2. Dar si tu ca sofer trebuie sa te duca mult capu sa te pui sa o devansezi, si mai ales prin dreapta, cu schimbare de banda(de pe 2 pe 1) pe trecerea de pietoni. Fiecare a vrut sa demonstreze ca el e mai smecher, si cei cu duba, si cel cu Skoda”, a comentat un utilizator. 

 

Si urmarind mai atent clipul, nu porneste girofarul imediat ce intra in fata lor, ci dupa aproximativ 5 secunde, cel mai probabil avand radar si vrand sa il prinda cu viteza cat mai mare, au pornit girofarul doar cand skoda a trecut de cealalta masina”, a mai scris cineva.



 

Conform codului rutier, șoferul din Skoda a a efectuat o depășire: ”Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial”.

 

Devansarea este explicată tot în Codul Rutier: ”Nu constituie depăşire, în sensul alin.(1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie”.

Comentarii Facebook