Când va fi terminată linia de tramvai din zona Bulevardului Muncii

 

Primarul Emil Boc a declarat că, în această vară, va fi dat în folosință al doilea tronson al liniei de tramvai pe porțiunea Piața Gării - Bulevardul Muncii.

 

Termenul din contract de finalizare a liniei de tramvai este luna iulie, dar poate fi devansat. Graficul de lucrări e în termen, chiar dacă e mult necaz pe Bulevardul Muncii, trebuie să ne înțeleagă toți că mult a fost puțin mai este”, a declarat primarul Emil Boc, care a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor este 18 iulie.

 

După finalizarea acestei investiții, Primăria Cluj-Napoca va lansa licitația pentru asfaltarea tuturor străzilor adiacente liniei de tramvai, din Mănăștur și până în cartierul Iris.

 

Contractul de 20 de milioane de euro pentru refacerea tramei stradale aferentă liniei de tramvai s-a semnat. A fost documentația trimisă la ANRMAP , iar în luna iunie, cel târziu iulie, se vor depune ofertele. Încă nu a fost pus caietul de sarcini în licitație”, a mai spus Emil Boc, în emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Am semnat proiectul de modernizare  a tramei stradale. Un proiect de 90 de milioane de lei, adică peste 20 de milioane de euro, care vizează pe bani europeni, contribuție 85% Uniunea Europeană, asfaltarea următoarelor obiective: strada Calea Baciului, strada Primăverii, Splaiul Independenței, strada George Barițiu, strada Horea, Piața Gării, strada I.L. Caragiale, strada Căii Ferate, strada Oașului, Bulevardul Muncii și strada Căpitan Grigore Ignat. Plus patru poduri: podul peste Canalul Morii, Pod Horea, Pod este Nadăș și Podul peste Valea Chintăului.

 

Acest proiect este semnat de primarul municipiului Cluj-Napoca și de Ministerul Dezvoltării Regionale. Astfel că putem intra în organizarea licitației, urmând ca apoi să trecem la implementare. Să sperăm că nu vor fi contestații”, a mai afirmat Emil Boc.

 

Din cei 90 de milioane de lei, constribuția nerambursabilă a UE este de 71 de milioane de lei, restul banilor fiind asigurați de la bugetul Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook