Când intră în vigoare noile RESTRICȚII în Cluj-Napoca?


Joi, 1 aprilie 2021, municipiul Cluj-Napoca a atins o rată de infectare de 7,65 la mia de locuitori, depășit astfel pragul de 7,5 care impune noi restricții la nivelul orașului.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în localitățile unde rata de incidență este peste 4,5 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar restricția de circulație se aplică de la ora 20:00.

În schimb, în localitățile în care rata de incidență depășește pragul de 7,5 la mie, precum a fost cazul în Cluj-Napoca joi, închiderea magazinelor la ora 18:00, cât și restricția circulației de la ora 20:00 se vor aplica pe tot parcursul săptămânii.

De când intră în vigoare noile restricții în Cluj-Napoca?

Prefectul județului Cluj a declarat că restricțiile nu au cum să intre în vigoare chiar de astăzi (n.r. - joi), deoarece oamenii, cât și operatorii economici au nevoie de timp pentru a se adapta noilor restricții. 

Astăzi va fi o HCJSU, va fi inclus și Cluj-Napoca în hotărâre. Însă, hotărârea nu își va produce efectele de azi, pentru că fiecare cetățean trebuie să ia cunoștință de conținut. Mâine, oricum suntem la incidența de peste 4/1000, deci de mâine oricum avem restricții. Dacă până luni va scădea rata sub 7,5 pe municipiu, vom ridica restricțiile”, a declarat prefectul Clujului, Szilard Tasnadi.

La ora 18:00 nu se închid doar magazinele

De asemenea, prefectul a explicat pentru Știri de Cluj faptul că nu doar magazinele se vor închide la ora 18:00, ci toți operatorii economici, cu excepția farmaciilor.

Da, tot ce înseamnă operatori economici, mai puțin farmaciile și serviciile medicale care pot deservi o urgență. Și aici putem include stomatologia, oftalmologia și alte specializări care pot servi la o eventuală urgență, căci și pe declarație avem rubrică pentru urgențe medicale.

Indiferent de rata incidenței, în afara intervalelor menționate, vor putea funcționa:

- farmaciile

- cabinetele medicale

- benzinăriile

- livratorii la domiciliu

- transporturile organizate de persoane.

Comentarii Facebook