Campionat de fotbal pe Cluj Arena, iar banii merg la familia clujencei care a murit în Muntenegru. Politicienii ”încing” o miuță

 

Politicienii clujeni sunt chemați la un campionat de fotbal pe Cluj Arena, banii strânși din bilete urmând să fie donați familiei clujencei Aurora Morar, care a murit în accidentul din Muntenegru.

 

Subsemnații Marius Andreica și Radu Sporiș, în calitate de membri în Consiliul de Administrație al SC Cluj Arena, propunem: Organizarea unui Campionat de Fotbal de către SC Cluj Arena SA între instituțiile clujene (Consiliul Județean Cluj și Primăria Cluj-Napoca), Presa Locală și Partidele Politice Locale în scopul strângerii de fonduri pentru familia Morar, aflată în autocarul morții din Muntenegru, unde au murit 18 români. Clujeanca Aurora Morar se afla în autocarul care s-a prăbușit în prăpastia de 40m și a decedat strivită de o stâncă, iar fiica acesteia Loredana Morar se află printre cei 29 de răniți, fapt pentru care ne dorim ca prin cumpărarea de bilete la acest campionat de fotbal clujenii să sprijine financiar această familie îndurerată”, se arată în adresa trimisă către directorul Cluj Arena, Radu Rațiu.

 

Campionatul de fotbal ar urma să se desfășoare pe stadionul Cluj Arena, iar biletele să coste 3 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți. ”Banii strânși din vânzarera biletelor vor fi donați familiei Morar”, se mai arată în documentul citat. 

 

Vor fi invitați să participe: Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Presa locală, PSD Cluj, PNL Cluj, PDL Cluj, UDMR Cluj, PPDD Cluj.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Urmare a articolelor apărute în mass-media privind organizarea unui  turneu de fotbal caritabil pe Cluj Arena în scopul strângerii de fonduri pentru familia doamnei Aurora Morar, decedată în tragedia din Muntenegru, fac următoarele precizări: 

 

Marius Andreica e coleg cu mine în Consiliul de Administraţie (CA) al Cluj Arena, ca reprezentant al PSD. Domnia sa m-a sunat şi a venit cu ideea organizării unui turneu de fotbal pe stadion, care să implice echipe ale administraţiei locale, media şi partide politice. Nu am avut nimic împotrivă, gândindu-mă că arena este deschisă oricărui tip de eveniment sportiv. Apoi a apărut acest eveniment tragic, iar domnul Andreica şi-a exprimat dorinţa ca acel turneu să fie unul cu caracter caritabil, legat de faptul ca una din victime e din Cluj. El a considerat potrivit să organizăm o strângere de fonduri pentru familia victimei, având în vedere faptul că un alt membru a fost rănit în acelaşi eveniment. În acest context, i-am solicitat să facă o cerere oficială către CA al Cluj Arena, urmând să decidem asupra acţiunii la următoarea şedinţă.

 

La solicitarea domniei sale am fost de acord să treacă şi numele meu pe cererea către CA, fiind doar o propunere pentru un punct al ordinii de zi,  pe care urma să o discutăm. De notat faptul că nu mi-am dat permisiunea pentru a se mediatiza această idee, cu atât mai puţin scopul acesteia, asupra căruia nu m-am pronunţat. 

 

 

Având în vedere cele de mai sus şi reacţia (justificată) a media faţă de subiect, vreau să precizez faptul că mă delimitez de acţiunea domnului Marius Andreica şi consider că gestul său este unul deplasat, mai ales având în vedere faptul că nici nu a luat legătura cu familia victimei pentru a-i cere acordul. Doresc să mai precizez şi faptul că nici conducerea Consiliului Judeţean Cluj, nici cea a Cluj Arena şi nici CA al Cluj Arena nu sunt implicaţi în niciun fel, responsabilitatea privind acţiunea de mediatizare a unei propuneri, ca şi propunerea în sine, aparţinându-i în exclusivitate domnului Marius Andreica”, a spus Radu Sporiș, preşedinte al CA al Cluj Arena.

Comentarii Facebook