Campanie de screening pentru depistarea cancerului de prostata, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca


Spitalul Municipal Cluj-Napoca va lansa o campanie de screening pentru depistarea precoce a cancerului de prostata la barbatii de peste 50 de ani.

Campania incepe de luni, 19 septembrie, anunta profesorul Ioan Coman, seful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Municipal Cluj-Napoca.

"Lansam de luni la Clinica de Urologie a Spitalului Municipal Cluj-Napoca o campanie prin care vrem sa ii ajutam pe barbatii de peste 50 de ani in depistarea precoce a cancerului prostatic sub sloganul 'Fii tu primul'. Sfatul nostru catre toti barbati care au trecut de 50 de ani este sa se prezinte periodic la cabinetele clinicii. Romanii trebuie sa invete sa aiba initiativa in acest sens si sa nu lase cancerul de prostata sa ii doboare. Le vom face rapid un test sange PSA, care ne indica daca au aceasta afectiune. Campania va dura pana la finele acestui an si sper sa vina cat mai multi clujeni la analize, chiar daca nu au simptome urinare. Cancerul de prostata, daca este depistat in stadiu in incipient, poate fi vindecat", a precizat Ioan Coman.

Declaratia profesorului Coman a fost facuta sambata, 17 septembrie, la Caravana de informare privind afectiunile prostatei, organizata de Asociatia Romana de Urologie.

In cadrul acestui eveniment, clujenii pot vedea un mulaj de prostata gigantica, care are 6 metri lungime si 600 de kilograme.

 

Vezi si...

O prostata gigant, de 600 de kilograme si 6 metri lungime, poate fi vazuta la Iulius Mall Cluj FOTO

Comentarii Facebook