Campania "Let's do it, Romania!" a strans la Cluj-Napoca peste 20.000 de saci cu deseuri

 

Proiectul "Let's do it, Romania!" a avut si in acest an succes, la eveniment participand in acest an 6.500 de voluntari in judetul Cluj.

Ziua de Curatenie Nationala a avut loc in data de 12 mai, zi la care s-a alaturat si echipa "Let's do it, Romania!", astfel ca voluntarii au reusit sa aduca o schimbare pozitiva mediului.

"Anul acesta, echipa "Let's do it, Romania!" a avut parte de 6.500 de voluntari participanti la nivelul judetului Cluj, carora le-au fost alocate 200 de mormane, curetenia finalizandu-se cu peste 20.000 de saci, atat resturi menajere cat si materiale reciclabile", a declarat Diana Suciu, coordonator al echipei de comunicare la nivelul judetului Cluj.

Zonele in care s-au strans deseurile au fost dealul Hoia, Statiunea de Cercetari Pomicole, zona partiei de schi din Feleacu si Valea Chintaului etc.

 

"Proiectul "Let's do it, Romania!" face parte dintr-un proces de reeducare a detinutilor, de aceea am incercat ca de fiecare data sa participe cat mai multi detinuti. Suntem deschisi la cat mai multe actiuni de voluntariat, fara plata, in folosul comunitatii. Suntem deschisi la cooperare, suntem deschisi la a face curat acolo unde este nevoie. Este pentru binele comunitatii si pentru binele lor ca atunci cand se intorc in comunitate sa fie mai educati", a spus Ioan Batinas, directorul Penitenciarului Gherla.


"Let's do it, Romania!" este campania nationala de curatenie generala care impreuna cu inca 85 de tari din intreaga lume isi propune sa organizeze o zi in care o mare parte a populatiei sa ajute la strangerea gunoaielor.

La nivel national s-au mobilizat apriximativ 150.000 de voluntari si s-au coletat un numar de circa 250.000 de saci, iar majoritatea deseurilor stranse vor fi reciclate in cele mai apropiate centre.

Judetele care s-au aflat in top anul acesta sunt Maramures si Gorj cu un numar de 11.000 de voluntari, urmate de Botosani cu 9.200 de voluntari si Bihor  cu 8.000 de voluntari.

Comentarii Facebook