Campania ”Clujul fără droguri etnobotanice”, cu ocazia Zilei Internaţionale Antidrog


Ziua internaţională antidrog va fi marcată astăzi la Cluj-Napoca printr-o campanie publică stradală de conştientizare a populaţiei cu privire la problematica consumului de droguri etnobotanice.

Evenimentul, denumit “Clujul fără droguri etnobotanice”, este parte a proiectului „Prevenire şi consiliere în adicţii în comunitatea clujeană” desfăşurat de Asociaţia Preventis, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, organizată ca serviciu public în subordinea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca. Asociaţia Preventis este un ONG clujean cu domeniu de activitate în prevenirea şi consilierea în adicţii cu care Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală are un plan de acţiune pentru o perioadă de trei ani (2011 - 2013).

Evenimentul se va desfăşura marți, 26 iunie, între orele 16.00 - 20.00, în patru locaţii foarte circulate din municipiul Cluj-Napoca: Piaţa Muzeului, Piaţa Unirii, Staţia Pritax Mănăştur şi centrul comercial Iulius Mall. Aici vor fi amplasate staţii speciale unde trecătorii va fi invitaţi să îşi pună amprenta degetului mare colorat cu vopsea pe un suport de pânză. Scopul este acela de a obţine cât mai multe ”semnături” care să ateste susţinerea cetăţenilor pentru un oraş în care tinerii îşi menţin sănătatea, neconsumând droguri etnobotanice.

Trecătorii vor primi informaţii despre riscurile consumului de etnobotanice, prin diseminarea de materiale informative destinate atât tinerilor, cât şi părinţilor.

Evenimentul se bucură şi de implicarea unei echipe de 20 de tineri voluntari.

Pentru marcarea evenimentului şi pentru a spori gradul de vizibilitate al acestuia, angajaţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca implicaţi în relaţiile publice vor purta ecusoane cu însemnele campaniei ”Clujul fără droguri etnobotanice”

Comentarii Facebook