”Boss” -ul Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, întrebat ce alege: Pensia de 10.000 de lei sau salariul de 9200 de lei - VIDEO


Directorul Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a răspuns unei întrebări incomode, la Napoca FM, referitoare la cumulul pensiei cu salariu. O viitoare lege ar urma să îl pună să aleagă, iar acesta a spus că va alege să stea lângă Emil Boc, dar că oricum legea este neconstituțională. 

Acesta încasează un alsariu lunar de 9.200 de lei și o pensie de 10.050 de lei.

Vreau să vă spun un lucru. În momentul în care îți asumi o responsabilitate și intri într-o echipă și vrei să faci lucruri importante în această echipă, atunci sigur că nu dai înapoi”, a spus Marcel Bonțidean. 

Deci nu veți opta pentru pensie?”, a întrebat moderatorul Lucian Danciu. ”Citiți bine!”, a spus Marcel Bonțidean. 

Despre legea în sine, acesta a încercat să explice că este neconstituțională și că și Franța face la fel. 

Am citit și eu legile și mi se pare că este neconstituțională, în momentul în care va fi adoptată, dacă va fi adoptată… Știți că au mai fost niște încercări și au fost declarate neconstituționale aceste ordonanțe. Vreau să vă mai spun ceva. Recent am fost… Fac parte dintr-un proiect european la nivelul Ministerului Dezvoltării și am fost într-o misiune la Poliția municipală din Paris. Printre discuțiile pe care le-am avut acolo cu… la diferite niveluri, am discutat și cu un adjunct al ministrului de Interne. Printre altele am întrebat legat de modul în care se conduc polițiile municipale și a spus că ei optează ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de către foști polițiști sau jandarmi. Am întrebat dacă pot să cumuleze pensia cu salariul și a spus că ”Da, nu este niciun fel de problemă!”. Au spus că profită de experiența lor, pentru că este destul de greu să formezi un manager”, a comentat Marcel Bonțidean.

Moderatorul nu l-a slăbit și l-a întrebat ”De ce să se ia pensionari, când pot fi mutați ofițeri din Ministerul de Interne, care au experiență?”. ”Dacă doresc acest lucru. Dar deocamdată legea permite acest lucru (cumularea pensiei cu salariul). Eu nu fac altceva decât să respect legea și să îmi fac datoria aici”, a mai spus Marcel Bonțidean.  

Fostul șef al Poliției municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, pensionat în 2016, iar la scurt timp rapid a câștigat concursul pentru funcția de director al Poliției Locale Cluj-Napoca.

Începând de astăzi, 3 august 2016, domnul Marcel-Nicu Bonțidean este director general al Direcției Generale Poliția Locală. Funcția a fost ocupată în urma unui concurs de recrutare, care a avut loc în perioada 20 iulie – 2 august 2016 și a constat în: selecția dosarelor, probă scrisă și interviu. Concursul s-a desfășurat în conformitate cu H.G. nr. 611/2008”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Marcel Bonțidean a terminat în 1985 Școala de subofiteri, profil poliție, iar în 1992 Școala de ofițeri.

Bonțidean și-a început cariera la Poliția Municipiului Cluj-Napoca, în 1985, și a lucrat timp de șapte ani ca subofițer. Din 1992 și până în 1996 a fost ofițer operativ, iar apoi a ocupat succesiv posturile de Şef Birou Ordine Publică și Şef al Secţiei 4 Poliţie.

Marcel Bonțidean a ocupat și funcțiile de adjunct al șefului IPJ Cluj, iar din 2009 până în 2016 a fost șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Acesta avea în 2016 un salariu la Poliția Cluj-Napoca de circa 5000 de lei, dar a profitat de prevederea că pensia polițiștilor se calculează în funcție de venitul pe ultimii cinci ani, fiind cumulate veniturile pe 6 luni de zile, în care leafa a fost cea mai mare.

Ei bine, polițiștii primesc un premiu surpriză, pe durata a 5 - 6 luni, care le dublează salariul, asfel că pensia se dublează pe baza venitului mărit artificial. Pensia nu se calculează în funcție de constribuția avută în timpul activității, ci în funcție de câteva venituri alese din ultimii cinci ani.

Comentarii Facebook