Bomba medicala tinuta secret in spitalele clujene? Aproape 20 de pacienti s-au imbolnavit cu enterocolita in Clinica de Ortopedie - EXCLUSIV


Aproape 20 de pacienti din mai multe spitale clujene, majoritatea de la Clinica de Ortopedie, au fost internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj dupa ce s-au imbolnavit cu enterocolita. Situatia a fost tinuta secret de conducerea DSP Cluj.

Cazurile au inceput sa apara in ultimele doua saptamani, iar cei mai multi pacienti provin de la Clinica de Ortopedie din Cluj Napoca. "Am primit in ultimele saptamani multi pacienti de la Clinica de Ortopedie, dar si din alte spitale, care sufera de enterocolita. In urma analizelor s-a stabilit ca este vorba de bacteria Clostridium difficile, care apare de obicei in urma consumului de antibiotice, care distruge flora microbiana si expune pacientul la boala. In acest caz, cel putin la Ortopedie ne confruntam sigur cu o epidemie. Cel mai probabil este vorba despre germeni pe instalatiile sanitare sau pe vesela cu care este servita masa pacientilor", a declarat pentru Stiri de Cluj un medic din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Contactat telefonic, managerul Spitalului, Ioan Muresan, a admis ca in unitatea sanitara sunt cazuri de pacienti care sufera de enterocolita, dar "nu ceva peste limitele normale. Nu se poate vorbi despre o epidemie", a declarat Ioan Muresan. Intrebat daca aceste cazuri provin din spitalele clujene, directorul a schimbat placa si a recunoscut ca in ultimele doua saptamani au fost pacienti transferati din alte clinici, fara a specifica de la care.

"Au fost zile in care am primit si cate 4 pacienti bolnavi cu enterocolita. Nu pot spune despre cati bolnavi vorbim, dar pot sa va spun ca sunt tratati si primesc ingrijiri medicale de cea mai buna calitate", a completat Ioan Muresan.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase au fost transferati de la Clinica de Ortopedie pacienti operati, care au fost transportati cu ambulantele, pentru ca nu pot fi miscati. "Pacientii au venit dezhidratati, pentru ca aceasta bacterie este deosebit de violenta si provoaca diaree puternica. Boala este extrem de serioasa si poate duce la decesul pacientilor", a mai spus medicul care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Conducerea Clinicii de Ortopedie nu a putut fi contactata, iar directorul adjunct al DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat ca "nu este nicio problema in spitale si nici la Clinica de Ortopedie. Nu stiu despre ce vorbesc medicii de care ati pomenit. Mai apar cazuri, dar nu putem vorbi despre o epidemie la Ortopedie".

 

Surse din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj au declarat pentru Stiri de Cluj ca in ultimele zile cazul a fost dezbatut intens si s-au facut toate demersurile posibile pentru ca informatia sa nu apara in mass-media.

 

Citeste si...

Chirurgii de la Clinica de Ortopedie Cluj au oprit operatiile de teama bacteriei care provoaca enterocolita!

Comentarii Facebook