Bolnavii cronici din Cluj au transport gratuit la spitale cu Uber


Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber lansează #prioritatepentrusanatate, inițiativă caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, ce au nevoie să ajungă în mai multă siguranță la spital.

Prin inițiativa #prioritatepentrusanatate se va asigura transportul gratuit, începând de luni, 20 aprilie, către și de la 32 de spitale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara pentru pacienții ce suferă de afecțiuni oncologice și hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică și care sunt nevoiți să își continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgență. Serviciul este disponibil doar pe raza acestor orașe și nu include transportul în afara localităților. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora. 

Instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, din cauza pandemiei globale cu COVID-19, vine cu o serie de restricții severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienții cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să își continue tratamentele în spitale și, din păcate, sunt extrem de vulnerabili. Din cauza imunității scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin aceasta campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim.”, a declarat Cezar Irimia, președintele APCR.

Pacienții cu afecțiuni cronice grave au nevoie de tot sprijinul în această perioadă. Am demarat acest proiect împreună cu APCR și Uber, în speranţa că îi putem ajuta pe bolnavi să își poată continua tratamentele de care au atât de multă nevoie”, declară Martine Draullette, General Manager, Roche România.

În această perioadă dificilă, ne dorim să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, să susținem inițiativele care păstrează în mișcare lucrurile cu adevărat importante. Parteneriatul cu Roche și APCR este o inițiativă importantă în acest sens, prin care ne propunem să îi ajutăm pe cei care nu pot sta acasă să rămână în siguranță. Suntem recunoscători șoferilor parteneri Uber care continuă să vină în întâmpinarea necesităților din comunitățile lor și care iau toate măsurile de siguranță și sănătate necesare, pentru ca fiecare călătorie să se desfășoare în condiţii de maximă siguranţă”,  spune și Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Cei ce doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să își instaleze aplicația Uber pe telefon. Apoi, sunt invitați sa apeleze call center-ul Alianței Pacienților Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru a afla cum pot beneficia de această ofertă. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

Lista spitalelor din cadrul programului, mai multe detalii despre această inițiativă, pașii pentru accesarea serviciului, dar și alte informații utile pacienților în această perioadă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Alianței Pacienților Cronici din România sau pe www.aliantapacientilor.ro  și pe www.i-pacient.ro.


Comentarii Facebook