Miercuri 24 Aprilie

Bolnav suspect de coronavirus la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clujana


Un bărbat suspect de coronavirus a fost internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clujana, iar ulterior a fost testat pentru a se vedea dacă este bolnav.

Bărbatul de 60 de ani a fost adus de la Gherla, pentru o altă afecțiune, dar apoi a fost testat, dar încă nu se știe dacă este pozitiv. 

Toți medicii și asistenții ar urma să intre în izolare, dacă se dovedește că bărbatul este bolnav.

Primarul Emil Boc a precizat cum au decurs lucrurile în cazul acestui pacient: ”Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (SCMCJ) a fost informat telefonic luni, 23 martie, ca urmează sa soseasca un pacient de la Spitalul din Gherla, unde fusese internat în ultimele trei zile cu probleme respiratorii și insuficienta renala care, în cursul zilei de ieri, s-a agravat și a impus efectuarea unei dialize de urgență.

Pacientul nu efectuase pană atunci dializa. S-a hotarat sa fie adus la SCMCJ, avand in vedere ca în spital se poate efectua dializa pe Terapie Intensiva.

Medicii de la SCMCJ au fost informați de situație cu o ora si jumatate - două înainte de sosirea pacientului, au fost luate toate măsurile de protecție și siguranță valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.

A fost anunțată Radiologia, unde pacientul a efectuat CT-ul, iar personalul a fost în permanentă protejat și echipat corespunzător, cu echipament pentru cazuri de bolnav suspect de Covid-19.

După efectuarea CT-ului la Radiologie, pacientul a fost transportat pe un circuit stabilit anterior la Terapie Intensiva, unde a fost preluat de personal echipat corespunzător și pus singur în salon.

Pacientului i s-au făcut analizele, a fost așteptat și de medicul nefrolog și s-a confirmat ca avea nevoie de dializa, pe care a și efectuat luni.

Bolnavul a fost monitorizat toată noaptea, starea generală fiind la această oră ameliorată.

Personalul care a participat la preluarea și investigarea pacientului a rămas în spital.

Pacientului i s-a recoltat ieri proba specifică pentru Covid-19, care a fost trimisă pentru testare la Spitalul de Boli Infecțioase, urmînd ca rezultatul sa fie disponibil în cursul serii de marți.

Este important de precizat ca bolnavul a fost tratat, încă de la intrarea în SCMCJ, ca un suspect de Covid-19, luându-se toate măsurile de siguranță și prevenire atat pentru personalul spitalului, cat si pentru ceilalți pacienți”

Comentarii Facebook