Miercuri 24 Aprilie

Bodyguazii de la Scutul Negru au dat statul în judecată la CEDO. RECLAMĂ condițiile din arestul IPJ Cluj

 

Temutul Răzvan Benche și alți 5 bodyguarzi de la Scutul Negru au dat statul român în judecată la CEDO, reclamând condițiile din arestul IPJ Cluj. 

 

Dosarul a fost înregistrat la CEDO sub numele ”Benche și alții vs. România”. 

 

Condițiile din Arestul IPJ sunt inumane. Am stat o lună acolo și cer despăgubiri pentru fiecare zi de arest. În primul rând că nu trebuia să ajungem acolo. Inițial s-a vorbit de vătămare corporală, dar suntem judecați acum pentru ultraj contra bunelor moravuri. Au fost angajați de la noi care doar stăteau și se uitau la scandal și au fost luați și băgați la arest.  Nu a fost ultraj căci în local nu mai erau oameni, doar noar noi și cei cu care am avut conflict”, a spus Alex Curea, bodyguard la Scutul Negru, citat de Clujust.ro.

 

APADOR-CH a realizat un raport despre arestul IPJ Cluj. ”Se află la demisolul clădirii IPJ Cluj. Condiţiile de detenţie regăsite în CRAP Cluj încalcă în mod vădit standardele internaţionale pe care statul român s-a angajat să le respecte. Camerele nu au ferestre şi nici bec în interior, consecinţele fiindcă sunt mereu întunecate şi fără suficient aer respirabil. Aceste aspecte sunt accentuate şi de situarea centrului în demisolul clădirii IPJ; în plus, podeaua şi pereţii sunt tot timpul umede de la apa infiltrată cu uşurinţă datorită apropierii de canalizare. (...) CRAP Cluj dispune de 27 camere de detenţie, unele de aproximativ 12 mp, cu câte patru paturi, unele de aproximativ 9 mp şi unele de aproximativ 4 mp cu câte două paturi pe doua niveluri. Supraaglomerarea din camerele de detenţie este o altă problemă majoră regăsită în CRAP Cluj, pe lângă lipsa luminii naturale şi a ventilţiei, gradul de ocupare fiind de aproximativ 200%”.

 

În total 12 angajați ai Scutul Negru au fost arestați pentru o bătaie din Janis Stuf, din iulie 2013

 

Cei 12 angajați reținuți au fost audiați de judecătorii clujeni. Cu toții, în frunte cu luptătorul K1, Răzvan Benche, și-au recunoscut vina și au spus că nu ar fi trebuit să își facă singuri dreptate.

 

Ei s-au dus în dimineața zilei de 21 iulie în Janis Stuf pentru a pune la punct un alt membru al lumii interlope clujene cu care agenții Scutul Negru s-au răfuit câteva ore mai devreme la Festivalul Peninsula, pe Valea Gârbăului.

Comentarii Facebook