Boc vrea ca muzeul de fotografie să primească o locație permanentă la Cluj


Sâmbătă a avut loc deschiderea primului muzeu de fotografie din România, la Cluj-Napoca, în cadrul festivalului Romania Photo Festival.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a fost încântat de prezența mare a clujenilor la evenimentele culturale organizate la Cluj în această perioadă și că dorește ca acest festival să devină un nou brand clujean până în 2015.

Fotografia era un prilej de sărbătoare pe vremea bunicilor noștri și mă bucur să văd că este așa în continuare, că la Cluj-Napoca au loc evenimente culturale și artistice valoroase în toate domeniile, nu numai în cel al filmului. În a doua zi a Photo Romania Festival a fost deschis oficial primul muzeu din țara noastră dedicat acestui domeniu atât de drag fiecăruia dintre noi, fotografia.

Sper ca acest festival să crească în continuare, să devină nu numai un brand de Cluj ci un veritabil brand național, un eveniment de referință pentru anul 2015 când orașul nostru va fi Capitala Europeană a Tineretului și să continuăm împreună pentru Cluj 2021 - Capitală Culturală Europeană!”, a scris edilul pe pagina oficială de Facebook.

Boc a precizat că își dorește ca muzeul de fotografie să aibă o locație permanentă la Cluj-Napoca în următorii ani.

Fotografia arată cine suntem, de unde venim și spre ce ne îndreptăm iar Primăria Cluj-Napoca va sprijini în continuare inițiativele din acest domeniu. Clujul merită un muzeu al fotografiei iar până în 2015 vom face tot posibilul pentru a găsi o locație definitivă”, a mai scris Emil BOc.




Comentarii Facebook