Boc promite IARĂȘI radare fixe în Cluj-Napoca


Primarul Emil Boc a promis iarăși radare fixe în Cluj-Napoca.

Luni voi avea cu Asociația Municipiilor din România o întâlnire cu ministerul de resort și vom discuta despre introducerea de radare fixe, în zone bine determinate, prin hotărâre de Consiliu Local. Aceste radare ar ajuta la scăderea vitezei din trafic, la creșterea siguranței și ar elimina posibilitatea acestor «liniuțe» care se mai fac pe diverse artere”, a declarat Emil Boc, la Realitatea FM.

Discuțiile sunt vechi, dar de fiecare dată nu le-a montat pentru că nu sunt legale. 

Pe Dorobanților a fost montat un radar în 2020, dar fără ca șoferii să și primească amenzi.

Șeful Biroului Rutier al Poliției Cluj-Napoca, comisarul Sergiu Dan Iurian, declara atunci că ”radarele fixe vor fi utile pe toate străzile și bulevardele principale din Cluj-Napoca. Lucrurile se află la acest moment în test, cum puteți observa și pe Dorobanților, acea cameră care este montată acolo are un indicator adițional ”echipament în test”. La momentul în care toate detaliile tehnice vor fi puse la punct, cu siguranță vor fi date în funcțiune”.

Radarul de pe Dorobanților a fost singurul amplasat la al doilea semafor de pe stradă, în direcția de deplasare dinspre Teatrul Național,.

Discuțiile privind amplasarea de radare fixe în Cluj-Napoca durează deja de câțiva ani, dar implementarea lor avansează cu greutate.  O zonă unde oamenii au cerut insistent montarea de unui radar fix este varianta Zorilor - Mănăștur.

Acum 15 ani existau radare fixe pe DN1, între Cluj-Napoca și Turda, dar au fost declarate neconstituționale. 

Au fost radarele de pe drumul Cluj - Turda, dar au fost declarate neconstituționale pentru că erau făcute de o firmă privată. Trebuiau făcute de către stat și trebuie gestionate de către stat, pentru că firma privată putea oricând să decidă să nu aplice amenda. Radarele au fost date jos. Noi cerem să revină, chiar dacă e o lege nepopulară”, a mai afirmat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook