Un preot a fost suspendat pentru că le-a cerut enoriașilor bani pentru a plăti facturile la curent


Mitropolia Ardealului l-a suspendat pe părintele David Stoica, după ce a cerut bani la pomelnice, pentru a plati facturile de curent ale bisericii.

În predica ținută pe 1 ianuarie, părintele Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a uimit opinia publică după ce a cerut bani.

Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie”, a spus părintele Stoica în timpul slujbei.

Mitropolia Ardealului a oferit o reacție, precizând că părintele Stoica se află sub tratament și poate de aceea discursul său a fost incoerent.

Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează;

În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului, aflată în subordinea Mitropoliei Ardealului. 

Comentarii Facebook