Poliția animalelor Cluj e BĂTAIE de JOC! A vizitat ringurile unde se țineau lupte ilegale de câini din Baciu și nu a văzut nimic suspect - FOTO


Poliția animalelor din cadrul IPJ Cluj a verificat în aprilie - mai 2022 locația de pe strada Pădurii, din comuna Baciu, unde 70 de câini erau puși să se bată regulat, dar nu au observat nimic suspect.

Până la urmă a fost nevoie ca serviciile secrete americane şi Europol să ceară o descindere, în iunie 2022, la adăpostul de pe strada Pădurii pentru ca locația să fie închisă.

Judecătorii din Cluj, decizie scandaloasă în ceea ce privește cazul câinilor de luptă găsiți vara trecută: Animalele se întorc la stăpânii abuzatori

Din nefericire, indolența continuă și la nivelul insanțeio de judecată. 

Miercuri, 11 ianuarie, judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca toți cei 70 de câini să se întoarcă la cei care îi trimiteau în ring. Asociațiile de protecția animalelor sunt revoltate și spun că acest caz a fost tratat cu superficialitate de autoritățile din Cluj, notează Observator. 

Scandalos este și că, cu doar câteva săptămâni înainte de descinderea anchetatorilor din județul Brașov, Poliția Animalelor Cluj, condusă d  comisarul de poliție Lavinia Moșuț, a făcut un control în locul în care se desfășurau luptele. Cu toate acestea, polițiștilor clujeni nu li s-a părut nimic în neregulă și nu au aplicat atunci nicio sancțiune. Peste tot erau urme se sânge se vedea că animalele erau lovite și mușcate, care nu lei s-a părut nimic suspect. Vezi AICI video cu animalele recuperate din Baciu și cât erau de lovite.

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.17.34.jpeg


WhatsApp Image 2023-01-13 at 10.05.28.jpeg

Totul se vede din 2018, chiar și de pe imaginile din satelit, dar Poliția Animalelor Cluj, când a fost la control nu a văzut nimic.

La locația din Baciu erau aproape 70 de caini nevaccinați și necipați. Animalele erau trecute ca fiind dintr-o altă rasă, care nu seamănă deloc cu pitbull, tocmai pentru a nu fi nevoiți să-i înregistreze la poliție.

Poliția animalelor Cluj a fost înainte de descinderea procurorilor de anul trecut la adresa din Baciu și nu au văzut nimic suspect, deși se văd și din satelit țarcurile unde au loc bătăile.

Cei 7 reținuți anul trecut au primit control judiciar. Printre ei un sârb, un ceh și un italian. Cetățeanul sârb și-a furat noaptea câinele din adăpost (în septembrie 2022) și a fugit din România, deși nu avea voie. 

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.10.59.jpegWhatsApp Image 2023-01-13 at 09.10.52.jpeg

Comentarii Facebook