Boc crede că se deschid școlile în februarie. Urmează restaurantele


Primarul Emil Boc a precizat că este posibil să se deschidă școlile în Cluj-Napoca, dacă se menține trendul descrescător al cazurilor de COVID-19.

La Cluj avem joi, 3,52 cazuri la mie. Am coborât constant de la 5,32 cât a fost în 17 ianuarie, am ajuns la 3,52 cazuri la mia de locuitori. Dacă lucrurile se vor păstra așa, probabil că în 2 februarie, când la nivel național se va stabili în ce condiții se reiau școlile, dacă limitele vor fi păstrate, adică trebuie să fii sub 3 la mie ca să poți începe școala cu 1-4, 8, 12 școala, sunt toate șansele ca acest lucru să se întâmple. Cum arată graficul, sunt șanse să coboare sub 3 cazuri la mie în Cluj-Napoca. 

Vom vedea în 2 februarie cum arată lucrurile.

Pornind de aici și restaurantele să fie deschise la începutul lunii februarie. Nu este exclus ca dacă se va lua o decizie cu privire la școli, să se ia o decizie și cu restaurantele”, a explicat primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua Live. 

Boc despre deschiderea școlilor: Nu frem medici la care să le moară pacienții pe masă

Dacă vrei să distrugi o țară, atunci distruge-i educația. Dacă școala pregătește ingineri care fac poduri care se rup, sau străzi care sunt proaste, dacă pregătește medici unde îți mor pacienții pe masă, dacă ai profesori care pregătesc copii ignoranți, avem o societate bolnavă. Vom avea o societate ignorantă, predispusă la găști de cartier, la droguri la intoleranță”, a mai precizat Emil Boc.

Comentarii Facebook