Boc continuă să îl apere pe directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, care a spart banii publici pe haine de lux: E performant


Primarul Emil Boc a spus în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, la votul pentru bugetul Sălii Polivalente, că achizițiile de lux (haine de firmă, crose de golf și băutură) de către directorul Ionuț Rusu au fost inoportune, dar că acesta este un om performant. 

Rusu a fost prins cu mâța în sac de o anchetă făcută de Știri de Cluj. Controlul făcut ulterior izbucnirii scandalului a demonstrat că Ionuț Rusu (consilier local PNL și om cu conexiuni în partid) nu avea de ce să cumpere haine marca Hugo Boss, trecute sub formă de echipament de lucru pentru deszăpezire, dar nici crose de golf. Sala Polivalentă nu are nevoie de crose de golf. Controlul a demonstrat că toate au fost cumpărate pentru cineva din conducere, iar Ionuț Rusu a returnat banii pe obiectele de lux cumpărate.

Consilierul local USR, Adriana Cristian, i-a spus primarului că ”managementul Sălii Polivalente s-a compromis. Un buget realizat de acest management poate fi privit în cel mai bun caz doar cu suspiciune. 

Cerem să se publice datele auditului efectuat de către Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente, pe care îl considerăm insuficient. De asemenea, așteptăm cu interes raportul Curții de Conturi pentru că în orice țară civilizată o astfel de faptă este urmată de o demitere sau demisie”.

Primarul Emil Boc a reacționat, iritat, de cererile consilierului local.

Vreau să vă spun că doar în ultimele două luni la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu acest management defectuos pe care dvs îl menționați, în această sală, au avut loc competiții de nivel european și mondial, la solicitarea federațiilor europene și turneul de tenis. 

Credeți că cineva din lume și Europa ar veni, dacă ar avea un management defectuos. Undeva nu se leagă lucrurile acestea. Ori cei de afară greșesc, ori dvs nu aveți acoperire în fapte. 

Vă invit să vedeți aceste evenimente. Am fost mândru să aud aprecierile. 

Acolo a fost un control, s-a imputat, foarte clar. Legal! A fost o decizie de inoportunitate, nu de nelegalitate. S-a înțeles și se merge mai departe. Nimeni nu spune că nu ai dreptul să greșești, ci important este cum mergi mai departe. 

Aici primul criteriu este performanța. Nu ambiții personale, nu campanii de presă. Noi ne uităm la rezultate. Dacă nu sunt rezultate, atunci nimeni nu stă în funcție publică. Dacă am avea lucruri care să nu facă față nivelului la care se află orașul, aș fi primul care să cer schimbarea.

Am cerut o verificare riguroasă. S-a spus că sunt legale, dar inoportune. S-au imputat celui care a dispus plățile. Curtea de Conturi să își facă controlul, iar noi să urmărim calitatea, pentru că Clujul rămâne pe primul loc și prin asemenea lucruri. Nu ne putem meține pe primul loc, numai pentru că o campanie de presă susținută din interese diferite, trebuie să ne determine să luăm decizii care nu sunt în concordanță cu interesele orașului. 

Dclarația la minutul 43:33.

Respect libertatea presei, respect libertatea de opinie, dar și noi trebuie să avem coerență în ceea ce privește performanța”, a declarat primarul Emil Boc.

Ionuț Rusu a recunoscut că și-a făcut de cap cu banii publici, dar a returnat banii dați pe hainele Boss și crosele de golf

Directorul Sălii Polivalente Cluj, liberalul Ionuț Rusu, a primit numai 10% sancțiune pe 3 luni, în scandalul hainelor de lux. Știri de Cluj a prezentat în exclusivitate acest scandal de proporții (vedeți linkurile de mai jos, cu toate facturile și dovezile), care este acum mușamalizat de liberalii clujeni, care conduc municipiul. 

Practic, aceștia recunosc mai jos că Ionuț Rusu a cumpărat haine lux, marca Hugo Boss, și de alte branduri de lux sau crose de golf, dar spun că directorul a recunoscut și a returnat produsele sau a plătit hainele. Liberalii se întrec în încercări de a mușamaliza cazul. Inițial spuneau că hainele erau pentru muncitorii care fac deszăpezire la Sala Polivalentă Cluj. Acum au schimbat placa și recunosc că hainele erau pentru director, dar că achiziția lor a fost inoportună, pentru că era pandemie. Deci, dacă era un an normal, Ionuț Rusu și-ar fi putut cumpăra liniștit un pulover Hugo Boss de 1000 de lei sau crose de golf.

Ilie Călian, preşedintele Consiliului de Administrație de la Sala Polivalentă, a spus, joi, 2 septembrie, în Consiliul Local că echipamentele și articolele ”de îmbrăcăminte, au fost recuperate la buget, astfel încât Ionuţ Rusu a achitat contravaloarea. În privinţa articolelor sportive, au fost returnate producătorului sau comerciantului, fiind făcută factură de retur (crosele de golf pentru timpul liber). Legat de achiziţia de produse de protocol, băuturi şi alte produse, au fost returnate cele încă sigilate şi contravaloarea celor consumate a fost achitată de Ionuţ Rusu. Consiliul de administraţie a decis sancţionarea cu diminuarea drepturilor salariale ale directorului Ionuţ Rusu de 10% pentru 3 luni”. 

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

Comentarii Facebook