Duminica 28 Aprilie

Boc: Clujul testează COVID-19 de 5 - 6 ori mai mult decât alte județe


Clujul face cele mai multe teste de depistare a infectărilor cu COVID-19 din România, ceea ce ne plasează pe primul loc în țară în privința cazurilor. 

Noi testăm mai mult de 5 - 6 ori decât alte județe, dar suntem puși cap de afiș ca număr de cazuri.  prin faptul cpă testpm mai mult însemană că izolăm mai repede cazurile și vom ieși mai repede din această criză.

Spun numai că acest procent ridicat se datorează capacității noastre de testare. Avem patru spitale și cel mai performant spital COVID din România, cu 98% vindecare”, a precizat Emil Boc. 

Primarul nu crede că școlile trebuie deschise.

”Există modele și modele. Eu cred că România luat decizii corectă, eliminând focarele. Școlile reprezintă un potențial de pozitivare. Ați văzut la școli ce aglomerație era la ieșirea de la școală. Mai sunt și cei în vârstă de acasă, care sunt puși în pericol. 

La numărul de decese, România stă mai bine ca Franța, Italia sau Spania. Noi vrem cât mai puține decese. Acum nu se impun alte măsuri, dar nici trecerea la un alt nivel de carantinare nu se impune pentru că s-ar ucide economia”, a declarat primarul Emil Boc.

Rata de pozitivare COVID-19 în Cluj.jpgCazuri COVID depistate in Cluj in luna octombrie.jpg

Comentarii Facebook