Boc: Centura Valcele - Apahida, gata la starsitul anului. Stiti ca Dealul Feleacului e dificil" - VIDEO


Premierul Emil Boc a anuntat la Cluj ca si Centura Valcele - Apahida va fi finalizata pana la finele anului, dupa ce vor fi rezolvate doua probleme care au mai ramas.

"Pana in partea a doua a anului, pana la sfarsitul anului, urmeaza sa inchidem si celalalt tronson de centura, unde sunt cele doua probleme. Prima tine de posibilitatea unei relicitari a unei suprafete de 800 de metri, unde se pare ca este o depasire de contract si care va trebui relicitata, dupa care se inchide si aceasta centura cu toate lucrarile aferente", a spus Emil Boc, care nu a mai mentionat si care este cea de-a doua problema la acest tronson de centura.

Premierul a anuntat ca Guvernul a aprobat un standard de cost pentru toate lucrarile rutiere care se fac in Romania: pe autostrazi, centuri, drumuri nationale sau comunale. "Aceste standarde de cost nu vor mai lasa sa apara situatii in care sa platim 16 milioane de euro pe un kilometru de autostrada", a declarat Boc.

 

Intrebat de un jurnalist de ce s-a sumpit centura Valcele - Apahida, premierul a raspuns: "Este de uitat pe standardele de cost pe care le avem si pe particularitatile lucrarii. Tu stii ce e Feleacul cred ca mai bine decat altii! Nu stiu daca s-a scumpit centura, dar toate trebuie facute cu respectarea legii si tinand cont de particularitatile terenului. Una e sa faci la ses si alta e sa faci la munte autostrada, dar si acolo cu respectarea standardelor de cost".

 

Centura Valcele - Apahida s-a scumpit de la un cost initial de circa 350 de milioane de lei, la 658 de milioane de lei in prezent. Drumul care mai trebuie finalizat are o lungime de 20 de kilometri.

 

Comentarii Facebook