Boc a vizitat betoanele din Parcul Operei și Esplanada de la Teatrul Național. Cum arată totul - FOTO


Primarul Emil Boc a vizitat vineri, 11 noiembrie, lucrările de la Parcul Operei și esplanada din fața Teatrului Național, unde vor avea loc focurile de artificii de 1 decembrie. 

Boc se laudă că lucrările se apropie de finalizare, stadiul de execuție fiind de 92%. ”Am verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”. Proiectul de revitalizare vizează o suprafață de peste 1,2 hectare. Până la data de 1 Decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.

La finalul proiectului, clujenii vor avea aici un nou spațiu public de calitate pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. 

De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene”, a spus Emil Boc.

Acolo s-au ”turnat” milioane de lei în dale din granit, parcul și esplanada fiind complet schimbate față de trecut.  

Modernizarea parcului cuprinde:

- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;

- mobilier urban modern;

- loc de joacă pentru copii;

- scenă demontabilă în spatele clădirii teatrului;

- 4 fântâni arteziene;

- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;

- stație pentru încărcarea mașinilor electrice;

- corpuri de iluminat cu proiectoare;

- sistem de irigații automatizat;

- punct gospodăresc îngropat;

- toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, clădirea Teatrului Național „Lucian Blaga” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

315223720_674621384034548_4957917751571397538_n.jpg

Comentarii Facebook