Miercuri 24 Aprilie

Boc a verificat noile autobuze MOV. Accesul se va face numai pe ușile din față - VIDEO

 

Noile autobuze MOV, cumpărate de Primăria Cluj-Napoca, au fost puse în circulație vineri, 9 ianuarie. Până la finele lunii vor circula toate cele 40.

 

Autobuzele sunt de capacitate mare, având 143 de locuri, iar ca o noutate accesul se va face numai pe ușile din față, iar coborârea călătorilor pe ușile din spate. ”Măsura este una experimentală. Vom vedea ce se va întâmpla. Sperăm așa să fie un mai bun flux în stații și în autobuz”, a spus Liviu Neag.

 

Când a auzit despre această inițiativă, primarul Emil Boc s-a arătat sceptic.

 

 

Toate cele 40 de autobuze au fost achiziționate și pe parcursul lunii ianuarie vor intra în circulație. Este o investiție pe care Primăria o face din banii clujenilor, prin Compania de Transport Cluj. CTP va mai cumpăra 10 autobuze, pe lângă cele 40, și dorim să aducem un plus de confort cetățenilor în privința transportului. Aceste autobuze de ultimă generație au climă, încălzire, podea joasă. Capacitatea este de 143 de călători. Sunt și mijloace anti-vandalizare prin prezenta camerelor de supraveghere”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Vezi AICI imagini din interiorul autobuzelor.

 

Noile autobuze sunt puțin mai lungi față de cele existente acum în Cluj-Napoca, dar specialiștii CTP Cluj precizează că sunt mult mai ușor de manevrat. De asemenea, consumul este de 60 de litri de motorină la suta de kilometri, iar motoarele au peste 300 de cai putere.



Comentarii Facebook