Boc a rezolvat VERBAL problema grevei din creșele clujene. Angajatele riscă să fie date afară și au lefurile scăzute


Primarul Emil Boc susține că VERBAL a primit promisiunea de la Ministerul Educației că se poate rezolva problema salariilor personalului din creșe, dar nu are încă nimic scris. 

Creșele și personalul au trecut la Ministerul Educației (la Inspectoratele Școlae Județene), dar Primăria Cluj-Napoca a păstrat o serie de unități în administrare. Potrivit noii legi, salariile personalului urmează să scadă, iar soluția ar fi ca Primăria Cluj-Napoca să compenseze pierderile și să salveze de la concediere circa 50 de oameni. 

Am cerut să ne lase să punem noi diferența. Să ne permită plata peste costul standard de bază din bugetul local. Asta ne va permite să nu scădem salariile. Dacă acest răspuns îl vom primi în scris, ne vom întruni în ședință și vom aloca resursa financiară pentru diferența de finanțare”, a declarat primarul Emil Boc, la ședința Consiliului Local de marți, 7 iunie.

Primarul a precizat că a primit promisiunea unui director din cadrul Ministerului Educației că problema va fi rezolvată prin contribuția financiară a Primăriei Cluj-Napoca, dar că promisiunea este numai verbală și încă nu a venit nimic scris. 

Angajații din creșele din Cluj-Napoca au declanșat, marți, 7 iunie, o grevă japoneză și poartă în timpul serviciului banderole albe pe braț în semn de protest față de situația gravă în care au ajuns după adoptarea unei legi care prevede trecerea creșelor de la primării la inspectoratele școlare județene. Aceasta înseamnă o reducere a salariului cu 30-40% pentru angajați, dar și concedieri de personal. S-a lansat și o petiție online.

Grevă japoneză în creșele din Cluj-Napoca. Salariile angajaților, reduse cu 40%. Mamele trag un semnal de alarmă: copiii sunt în pericol

Comentarii Facebook