Boc a fost întrebat ”Ce facem să traversăm Clujul într-un sfert de zi, nu într-o jumătate de zi?”


Primarul Emil Boc a fost întrebat, la o emisiune radio, ”Ce facem să traversăm Clujul într-un sfert de zi, nu într-o jumătate de zi?”.

Folosim transportul în comun. De vineri se circulă gratuit. În fiecare zi de vineri se poate circula gratuit. Eu altă soluție nu am găsit. Să îmi explice cineva cum au făcut alte orașe din lume, care sunt orașe și nu sate, cum au făcut ei cu deplasarea în orașe? Orașele care se respectă, nu care au ambuteiaje și poluare de mori cu zilele. Soluția este cum au făcut în Olanda, Suedia, Norvegia, care au început în anii 70 să schimbe mindset -ul oamenilor. Ei au ajuns la următoarea concluzie: Oricâte benzi ai crea la mașini, a doua zi toate sunt pline. Dar, dacă nu unde să faci benzi, ce faci. Poți să dărâmi oricâte clădiri să faci de la 2 benzi, la 4, de la patru la opt, tot vor fi pline de mașini.

Boc l-a iertat pe directorul Sălii Polivalente Cluj, care a ”spart” bugetul public pe haine de lux, băutură și gadgeturi: I-aș da 30% penalizare

La concluzia asta au ajuns europenii. Atunci au plecat invers. Ne îmbolnăvim zilnic din cauza poluării și ajungem în spitale, blocajele sunt tot mai mari. Oricâte benzi am crea pentru mașini se vor umple, pentru că a crescut nivelul de prosperitate, omul își permite să aibă fiecare mașină, unii au chiar 3 - 4 mașini. În loc să meargă cu o mașină, merg cu 4 mașini. În loc să meargă cu autobuzul, merg cu mașinile. Soluția este invers. Autoritățile trebuie să creeze soluții alternative. Știu că nu se schimbă asta peste noapte…”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, la Napoca FM.

Comentarii Facebook