Primarul Emil Boc nu este ȘOCAT că directorul Sălii Polivalente a cumpărat haine BOSS (800 de lei puloverul) și geci de 1.100 - 1.300 de lei


Primarul Emil Boc nu este deloc surprins că managerul Sălii Polivalente a plătit din bani publici, bugetul Sălii Polivalente, pentru a cumpăra haine de la cel mai scump magazin din Cluj. Edilul a vorbit și joi dimineața despre dezmățul făcut de directorul Sălii, liberalul Ionuț Rusu, consilier județean, dar nu a fost ultragiat, la fel ca restul clujenilor care au citit anchetele Știri de Cluj.

Boc nici nu a luat în calcul să îi ceară demisia directorului Ionuț Rusu, care a ”topit” banii pe ”echipamente sportive” de la o firmă care vinde crose de golf, pe gadget -uri scumpe (căști iPhone de 1300 de lei), bilete de avion la București, chiar când era ziua lui, sau băuturi fine.

Dacă cheltuiala este ilegală să o impute managerului, că așa se face oriunde. Dacă nu este ilegală să îi dea o sancțiune de cel puțin 30% din salariu, pentru că eu cred că a fost o cheltuială inoportună, sau cel puțin o parte. 

Ei au avut… e meritul lor că ei au stat bine cu Polivalenta și când a venit criza fără bani, i-a prins cu ceva resurse economisite. Ăsta a fost meritul lor, pentru că au trecut prin criză mai bine decât alții, dar nu se justifică în acea perioadă anumite cheltuieli. 

Eu i-as da o sancțiune, prima dat. A doua oară trag în plin. Sunt de acord cu dvs (un electrician poate schimba un bec și fără un tricou Polo). Nu se justifică din perspectiva oportunității. Dacă sunt constatate de Curtea de Conturi Cluj, atunci se impută managerului. Dacă se încadrează în tipologia cheltuielilor admise, atunci măcar la oportunitate să te gândești, că nu se face asta în momente de criză”, a spus primarul Emil Boc. 

Cei de la Sala Polivlentă au motivat că au fost cumpărate haine de lux: un costum Hugo Boss, blug, pulovere Hugo Boss, geci de 1.100 de lei și de 1.300 de lei, în total 12 articole vestimantare, pentru ca angajații să aibă echipamente de lucru pentru a face deszăpezirea. 

Știri de Cluj a început seria de anchete despre Sala Polivalentă în 10 iunie, dar până miercuri, la ședinta Consiliului Local, primarul Emil Boc a tăcut și s-a făcut că nu știe nimic. În acea perioadă, directorul delegat al Sălii, Ionuț Rusu, era plecat în concediu în Grecia. Când a revenit, primarul Emil Boc a găsit tot felul de scuze pentru acțiunile protejatului său. 

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

haine lux.jpg

Mai jos se vede cum trebuie să arate un combinezon de lucru. Nu seamănă deloc articole marca Ralph Lauren sau Hugo Boss.

Untitled.png

Comentarii Facebook