Boc a anunțat că RATUC intră în Florești și Apahida în 7 zile. Ce spune Uioreanu?

 

O dezbatere privind transportul public din Florești a fost organizată vineri, 24 ianuarie, de către Primăria din localitate.

 

Cei aproape 200 de participanți au blamat Fany, pentru condițiile oferite și tarifele mari. ”Circulăm ca oile. Urcăm pe ușa din față și stăm în stații câte 10 - 15 minute. Stațiile Fany sunt departe de locul unde locuim și de câte ori am spus asta nu ne-a ascultat nimeni”, a spus un lacalnic.

 

La ședință a participat primarul comunei, Horea Șulea, și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care a spus că susține intrarea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (fosta RATUC) în Florești.

 

El a spus că CJ Cluj va intra în Asociația Metropolitană Cluj și va deveni astfel parte din Asociaţia de Transport de la nivel metropolitan. ”Având drumurile județene, noi vom putea face rute pentru ca RATUC să poată opera. Vorbesc de rute paralele față de cele scoase deja la licitație. Trebuie făcut totul legal ca să nu fie contestații din partea firmelor care au câștigat deja licitațiile”, a declarat Uioreanu. 

 

Președintele Consiliului Județean Cluj a spus că în câteva săptămâni totul se va rezolva și CJ Cluj va intra în această asociație. 

 

Primarul Emil Boc, președintele Asociației Metropolitane Cluj, din care fac parte și comunele Apahida, Florești, Baciu, Chinteni și Ciurila, a spus că nu va mai aștepta după Consiliul Judeșean. ”Ei au avut șanse când au fost scoase la licitație traseele și s-a văzut ce au făcut. Consilile locale din Apahida și Florești trebuie să adopte hotărâri prin care să ceară Asociației Metropolitane ca RATUC să intre cu transport în cele două localități. După ce fac acest lucru, eu iau act de hotărâri și totul se va pune în practică. Va dura mai puțin de 7 zile, dacă apar aceste hotărâri”, a spus primarul Emil Boc, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

RATUC va intra în Florești și Apahida în circa 7 ZILE - EXCLUSIV

Comentarii Facebook