Biserica de pe strada Observatorului, sparta in noaptea de Revelion - EXCLUSIV

Hotii au spart, in noaptea de Revelion, biserica ortodoxa de pe strada Observatorului, din cartierul Zorilor. A fost furata statia de emisie si cutia milei, in care se gaseau 150 de lei.

 

Spargerea a fost observata in aceasta dimineata la ora 8.30, de preotul Virgil Man care a venit la biserica pentru a pregati slujba din prima zi a anului. "Au rupt usa pentru a putea intra in biserica. Cred ca au fost doi sau trei spargatori pentru ca a fost nevoie de forta pentru a rupe usa. Au patruns in biserica si au furat statia de emisie, cu mixer si boxe, dar si cutia milei, unde erau cel mult 150 de lei, bani stransi in ultimele zile de la credinciosi", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro preotul Virgil Man.

 

Parintele Man a mai spus ca ultima data a fost la biserica ieri cand a sustinut slujba de Boboteaza si ca a plecat acasa pe la ora 17.00. "Spargerea s-a produs undeva in perioada asta, de ieri de la 17.00 pana azi dimineata la 8.30. Eu zic ca hotii au actionat azi-noapte pentru ca au profitat de faptul ca oamenii erau ocupati. Nimeni nu a auzit nimic pentru ca lumea se uita la televizor, asa ca probabil ei au putut actiona nestingheriti".

 

Preotul a spus pentru Stiri de Cluj.ro ca spargatorii au abandonat cutia milei la cativa metri de biserica de pe strada Observatorului. "Cutia milei goala, dar si cutia in care statea statia de emisie, au fost gasite la circa 20 de metri aruncate pe jos. Politia a fost de dimineata la biserica si a prelevat probe pentru a incerca sa ii prinda pe hoti".

 

Slujba religioasa de la biserica "Cuvioasa Paraschiva" din Zorilor nu a mai fost tinuta azi, deoarece anchetatorii au prelevat amprente. Astfel, ca zeci de credinciosi au trebuie fie sa plece acasa, fie sa bata drumul pana la alte locasuri de cult pentru a asista la ceremonia rerigioasa din prima zi a anului. 

Comentarii Facebook