Miercuri 28 Februarie

Biciclistul implicat în accidentul în care a murit profesorul de la Universitatea Tehnică, REȚINUT pentru 24 de ore


Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca anunță că biciclistul de 24 de ani, care a fugit de la locul accidentului în care a murit profesorul Radu Bălan, a fost reținut pentru 24 de ore.

În dosarul 7192/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca se efectuează cercetări faţă de doi participanţi la trafic. Faţă de un suspect (biciclist) pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 şi 2 C.pen. şi părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 al. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 al. 1 C.pen., iar față de celălalt suspect (conducător auto) pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 1 şi 2 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în data de 22.11.2021, în jurul orei 14.05, în Piaţa Ştefan ce Mare din mun. Cluj-Napoca, în timp ce schimba succesiv benzile de circulaţie spre direcţia stângă, printre autoturismele care circulau pe segmentul de drum Piaţa Cipariu – Piaţa Avram Iancu, un biciclist a fost acroşat de o autoutilitară marca VW Caddy, iar ca urmare a impactului şoferul autoutilitarei a efectuat o manevră de evitare spre stânga, moment în care a pătruns de pe banda a patra, pe trotuar, unde a surprins şi accidentat un pieton, producându-se decesul acestuia din urmă.

În data de 24.11.2021, faţă de biciclist s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 ore”, a precizat pentru Știri de Cluj Ionel Ududec, procuror din cadrul Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca.

Biciclistul a fugit de la locul accidentului

Filmul accidentului de lângă Parcul Operei:

Secunda 17: Biciclistul a ajuns deja pe banda de la bordură, după ce a trecut neglijent, succesiv, pe toate benzile de circulație. 

Secunda 18: Șoferul dubei a tras de volan stânga, s-a urcat pe trotuar cu roata din față și l-a lovit pe profesor. Avea viteză și probabil s-a panicat când l-a văzut pe biciclust în fața lui. Ulterior, duba a urcat cu ambele roți pe trotuar. 

Secunda 19: Șoferul a tras apoi ușor de volan dreapta, sesizând impactul cu pietonul, coboară cu roata din față de pe bordură, și îl acroșează pe biciclist. 

Secunda 20: Biciclistul este agățat cu oglinda din partea dreptă, pune piciorul pe jos, dar se redresează și își vede de drum.

Secunda 22: Biciclistul continuă să meargă, întoarce capul spre mașină, dar este posibil să nu fi văzut persoana lovită, care era deja în spatele dubei, pe trotuar. 

Vezi AICI imaginile cu tot incidentul

Comentarii Facebook