Adrian Chesnoiu (PSD), noul ministru al Agriculturii, fost ofițer al serviciului secret ”Doi ș’un sfert”


Adrian Chesnoiu (PSD), noul ministru al Agriculturii, a fost ofițer al serviciului secret ”Doi ș’un sfert”. 

Adrian Chesnoiu, ministrul desemnat al Agriculturii în cabinetul Ciucă, a lucrat până în urmă cu zece ani ca ofițer de informații în serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cunoscut publicului sub denumirea de ”Doi ș’un sfert”, care vine de la vechea denumire de UM 0215. 

Datele nu apar în CV-ul noului ministru al Agriculturii, iar în cadrul DGPI s-a ocupat de supravegherea Academiei de Poliție, scrie Pressone.ro

Chesnoiu este din 2020 și deputat PSD în Parlamentul României. Acesta a trecut în CV că a  absolvit Academia de Poliție, și august 2011 a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor, afaceri europene și anticorupţie în Ministerul de Interne.

Ați fost la «Doi ș-un sfert»”, a fost întreba Chesnoiu, iar replica a fost: ”La Direcția Generală de Informații și Protecție Internă”.

Adrian Chesnoiu a mai ocupat posturile de administrator public la Primăria Municipiului Caracal și de director General la AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI) se ocupa de accesarea mediilor infracționale, dar de multe ori agenții și-au depășit atribuțiile și s-au implicat și în viața politică și în cea economică. Au fost acuzații că au supravegheat jurnaliști incomozi și politicieni. 

Comentarii Facebook