Bicicliștii clujeni au pornit într-un marș prin centrul orașului - FOTO

 

Bicicliștii clujeni au pornit într-un marș prin centrul orașului, sâmbătă, 24 noiembrie, în jurul orei 15.30.

 

Traseul marsului este mai deosebit, vizand in special zone mai periferice si inalte din oras, mai putin strabatute de multi dintre biciclisti, incluzand cartierele Buna Ziua si Zorilor. Traseul propus, sub rezerva avizarii lui de catre autoritati, are circa 11 km lungime si 200 metri diferenta de nivel in urcus si este: Piaţa Unirii - Bd. Eroilor - Piața Avram Iancu - Calea Dorobanţilor - strada Aurel Suciu - strada S.Albini - strada C.Brâncoveanu - Piața I. Agârbiceanu - strada Al.Bohăţiel - strada Prislop - strada Trifoiului - strada  Bună Ziua - Calea Turzii - strada Observatorului - strada Zorilor - strada Colibiţa - strada  Mărginaşă - strada B.P.Haşdeu - strada V.Babeş - Piața L.Blaga - strada Napoca - Piața Unirii.

 

Este o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, tot mai numerosi in ultimul timp in ciuda lipsei de facilitati adecvate, dar si o ocazie de a cunoaste si experimenta pe bicicleta zone ale orasului, situate pe inaltimi, ce sunt mai putin familiare multora dintre biciclistii clujeni.

 

In plus, actiunea are ca de obicei si rolul de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala”, a declarat Radu Mititeanu, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), organizatorul acțiunii.

 

Marșul este o modalitate de ”exprimare a nemultumirii fata de persistenta refuzului Primariei clujene de a face public proiectul de bike-sharing si de noi amenajari pentru biciclete.

 

Va fi si o ilustrare simbolica a faptului ca lunile friguroase sau dealurile nu sunt o bariera pentru circulatia cu bicicleta in oras. Speram ca autoritatile sa nu mai considere necesara escortarea cu masini de Politie a coloanei de biciclisti”, a mai spus Mititeanu.

Comentarii Facebook