Biciclistă amendată în Parcul Central din Cluj: ”Să fie amendați și cei cu cărucioare!” / Replică: ”Tu gândești, când deschizi gura?”


Poliția Locală a trecut și la amendarea bicicliștilor care circulă prin Parcul Central din Cluj-Napoca, așadar atenție maximă.

ATENȚIE! Super Acțiune a Politiei Locale în orașul de 5 stele, Cluj-Napoca! Se dau amenzi bicicliștilor, pentru că se plimbă cu bicicleta în Parcul Central!! Da, deci în Parcul Central, locul unde ar trebui să se încurajeze mișcarea în aer curat, la noi sta Poliția Locală și te VÂNEAZĂ pentru amenzi. Deși frumos și omenesc și din secolul 21 ar fi ca să primești un avertisment pentru ca nu AI VOIE să te plimbi cu bicicleta în PARCUL CENTRAL, decât pe pista de biciclete, lângă șosea (inhalăm toate noxele), aceștia stau și te pândesc pentru amenzi. Foarte frumos din partea lor, super acțiune, în Parcul Central!”, a relatat Ada B.

Clujenii i-au explicat că merg în parc pentru a se relaxa, nu pentru a se feri de bicicliști: ”În parc mergi să te relaxezi, recreezi nu sa te ferești de bicicliști, conform legii mersul pe bicicleta este interzis pe trotuare care deservesc circulația pietonilor cu excepția cazului în care este pista comună. Susțin inițiativa Poliției Locale”.

Clujeanca le-a spus că nici ”cărucioarele copiilor, împinse de părinți prin parc!!!” nu ar trebui să fie permise, pentru că și acestea sunt un pericol.

Arata-mi articolul din lege unde caruciorul e vehicul și se supune regulilor de circulatie. Tu-ți dai seama ce tâmpenie ai scos pe gură? Dacă ar fi cum zici tu atunci cu căruciorul nu ai avea ce căuta pe trotuar, la fel cum nu ai voie cu bicicleta sau trotineta și ar trebui să mergi cu el pe partea carosabila sau pe piste special amenajate. Gândiți, măi, înainte să căscați pliscul :))))”, i-a explicat altcineva clujencei furioase că a fost amendată.

Și în alte părți ale Clujului au fost amendați bicicliștii care circulau pe trotuar. Aceștia au voie numai pe pistele dedicate lor și pe carosabil, acolo unde nu sunt pise.

Bicicliști amendați pe Regele Ferdinand, pentru că circulau pe trotuar - FOTO

Aplicarea legii este foarte importantă, dar același lucru ar trebui să se întâmple și cu șoferul BMW -ului filmat joi, 7 septembrie, prin Parcul Central, în timp ce circula pe alei. Până acum nu s-a anunțat vreo amendă, cu toate că Știri de Cluj a transmis Poliției Locale toate informațiile necesare: poza, numărul de înmatriculare. Vezi AICI imaginile.

Comentarii Facebook