Duminica 28 Aprilie

Bicicliști amendați pe Regele Ferdinand, pentru că circulau pe trotuar - FOTO


Poliția locală din Cluj-Napoca le-a pus gând rău bicicliștilor care circulă pe trotuare, deși legea spune clar că trebuie să folosească banda dedicată sau să circule pe carosabil.

Doi bicicliști au fost văzuți în fața magazinului Central, pe strada Regele Ferdinand, un punct foarte aglomerat, și amendați pentru că circulau pe trotuar. 

Amenda pentru aceste fapte este de 250 de lei. Așadar, atenție mare la drumuri pentru că Poliția Locală din Cluj-Napoca aplică legea. Bicicletele intra in categoria vehiculelor si tocmai de aceea trebuie sa respecți legislația rutieră în vigoare atunci cand circuli pe drumurile publice. Principalele reguli de circulatie interzic mersul cu bicicleta pe trotuar, cu exceptia cazului cand pe trotuar sunt amenajate piste special destinate bicicletelor. Mai exact, biciclistii trebuie sa circule ori pe pista de biciclete, ori pe acostament (partea laterala a soselei), respectand sensul de mers. Mersul cu bicicleta pe trotuar in lipsa unui marcaj specific incalca legislatia rutiera. 

WhatsApp Image 2023-09-08 at 09.59.39.jpeg

Zilele trecute a fost amendată o femeie care mergea la locul de muncă situat pe strada Napoca. 

Biciclistă amendată în Cluj-Napoca pentru că circula pe trotuar, deși pe drum era pistă dedicată - FOTO

Comentarii Facebook