Biciclistă amendată în Cluj-Napoca pentru că circula pe trotuar, deși pe drum era pistă dedicată - FOTO


O biciclistă a fost amendată cu 250 de lei pentru că circula pe trotuar. 

Din Piața Lucian Blaga până în Piața Unirii este pistă. E OK! La capăt, am trecut stopul și cum locul meu de muncă e prima poartă pe strada Napoca dinspre Unirii am de mers contra sensului de circulație 30 m, pe trotuar sau conform legii împingând bicicleta”, a explicat Ildiko.

Întrebată ”Cum adică împingând bicicleta? Erai pe bicicleta sau pe jos cu bicicleta la braț?”, aceasta a explicat că: ”Am de mers impingand bicicleta conform legii, eu clar eram pe bicicleta”.

Concluzia este că femeia a mers pe bicicletă și a fost amendată pentru că circula pe trotuar, deși pe strada Napoca este pistă de biciclete. 

Bicicletele intra in categoria vehiculelor si tocmai de aceea trebuie sa respecți legislația rutieră în vigoare atunci cand circuli pe drumurile publice. Principalele reguli de circulatie interzic mersul cu bicicleta pe trotuar, cu exceptia cazului cand pe trotuar sunt amenajate piste special destinate bicicletelor. Mai exact, biciclistii trebuie sa circule ori pe pista de biciclete, ori pe acostament (partea laterala a soselei), respectand sensul de mers. Mersul cu bicicleta pe trotuar in lipsa unui marcaj specific incalca legislatia rutiera. 

Clujenii care au văzut postarea pe grupul Clujul Civic au criticat acțiunea poliției: 

Atitudine total greșită a poliției locale. Sa amendeze biciclistii după ce au amendat i-au lăsat fără permis pe toți soferii agresivi și iresponsabili, care merg cu viteza pe alei înguste sau în zone rezidentiale. Totodată sunt zone în Cluj unde e imposibil sa circuli cu bicicleta în siguranta pe carosabil, de exemplu pe Calea Moților”.

E cel mai simplu sa te iei de biciclisti, e clar ca sunt cei mai periculosi!”.

Să ne închinăm cu două mâini și să ne facem cruce în fața acestei mari victorii a Poliției. Mi-aș dori să văd acest zel și în cazul vitezomanilor cu mașini sau motoare. Poate ies ceva mai des doamnele și domnii agenți pe alde Dorobanților, Calea Mănăștur sau Fabricii la ceas de seară”.

375062963_6985636908161061_8094759999842517302_n.jpg

Comentarii Facebook