Bica isi asteapta pedeapsa! Procurorii cer ca Aspazia Droniuc sa fie condamnata cu suspendare UPDATE


Procesul lui Radu Bica s-a incheiat cu audierea ultimilor martori: sotul Aspaziei Droniuc si Calin Tuluc, reprezentantul Consiliului Judetean Cluj in Consiliul de Administratie al Cluj Arena.

Sotul Aspaziei Droniuc a declarat ca nu stia pentru ce erau banii pe care aceasta i-a inmanat fostului vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Radu Bica, la finele lunii octombrie.

Calin Tuluc, reprezentantul CJ Cluj in Consiliul de Administratie al Cluj Arena, a fost intrebat despre contractul de mentenanta a stadionului.

Procurorul DNA Cluj a cerut instantei condamnarea lui Radu Bica, dar in cazul Aspaziei Droniuc a solicitat clementa si condamnarea cu suspendare.

Avocatul lui Radu Bica, Tiberiu Ban, a declarat ca, cei 10.000 de euro pe care Aspazia Droniuc i-a inmanat lui Radu Bica si despre care procurorii au precizat ca sunt mita, erau un imprumut, iar banii nu aveau un scop ilicit.

Judecatorii de la Tribunalul Cluj au ramas in pronuntare.

 

"In cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, a acceptat promisiunea inculpatei Droniuc Aspazia de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informatii legate de viitoarea licitatie ce urma a fi organizata de societatea Cluj Arena pentru asigurarea mentenanta pe anul 2012 la stadionul Cluj Arena. Consiliul Judetean Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firma care este condusa de Plenul Consiliului Judetean Cluj din care face parte de drept si inculpatul Bica Radu Vasile in virtutea functiei sale de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Societatea comerciala a inculpatei Droniuc Aspazia are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanta, iar contractul pe care dorea sa il obtina viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea cladirii, intretinerea gazonului,etc. Informatiile legate de aceasta licitatie ii erau necesare inculpatei Droniuc Aspazia intrucât ii asigurau un avantaj fata de alti potentiali ofertanti si ii facilitau castigarea licitatiei.

Din suma de 20.000 de euro, la data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, in scopul mentionat mai sus. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante", precizeaza procurorii DNA Cluj.

 

Citeste mai jos stenograme din dosarul Bica - Aspazia...

Radu Bica, trimis in judecata! Citeste interceptarile: "Are nevoie urgent, urgent de 10.000... de pachetele de dragoste"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Pronuntarea va avea loc in 8 martie.

Comentarii Facebook