Benny Vancea, prietenul lui Nelson Mondialu, are dosar penal pentru sabia de la Marriot: Sunt NEVINOVAT

 

Benny Vancea s-a ales cu dosar penal, după ce asupra lui a fost găsit, la la intrare în Hotelul Marriot, toiagul cu sabie al lui Nelson Mondialu. Forțele de securitate au intrat în alertă pentru că acolo era cazat și vicepreședintele SUA, Joe Biden. 

 

Clujeanul Benny Vancea, acum stabilit în București, a povestit pentru Știri de Cluj tot ce s-a întâmplat, în acea zi, la Marriot.

 

Pe mine m-a sunat Nelson Mondialu pe la ora 13.00, să îl duc la Hotel Marriot, pentru că eu știu Bucureștiul și l-am dus acolo. Am luat bagajele și le-am dus sus, în cameră, dar a uitat toiagul la mine în mașină. Eu m-am dus acasă și m-a sunat Nelson, pe la ora 21.00, și mi-a spus să îi duc toiagul, pentru că trebuie să meargă la o emisiune.

 

M-am dus la Marriot și am vrut să duc toiagul la restaurantul de la etajul unu, unde Nelson lua masa. La poartă m-a oprit o doamnă, o româncă, însoțită de americani. M-a întrebat ce fac cu toiagul și dacă ascunde ceva. I-am spus că e al lui Nelson Mondialu și am venit să i-l aduc. I-am zis că, dacă nu pot intra cu el, îl las la poartă, ceea ce am și făcut, iar ei mi-au dat un număr. M-am dus la Nelson la restaurant și i-am spus ce s-a întâmplat. Când am revenit amândoi în hol au sărit toți pe noi”, a povestit Benny Vancea.

 

Clujeanul susține că este nevinovat și că nu a intrat cu toiagul în hotel și că nu l-a ascuns. ”Am întrebat frumos dacă pot intra. Au spus că nu și l-am lăsat acolo. Mă acuză acum și mi-au făcut mie dosar penal, dar toiagul și sabia sunt de formă. Se vând în magazine. Sabia nu e ascuțită, nu e ca și când ar fi fost un pistol sau un cuțit”, a mai spus Vancea

 

Cei doi au fost duși la Secția 17 și audiați, iar toiagul a fost confiscat. ”Avea un baston de culoare neagră, lung de aproximativ 60 de cm, având în partea superioară un mâner metalic, nichelat, în formă de cap de om, de culoare argintie cu inserții de culoare galbenă. Lama sabiei artizanale are lungimea de aproximativ 41 cm, fără să aibă tăiș”, scriu polițiștii din București în dovada eliberată după confiscarea toiagului. 

 

De asemenea, Poliția București anunță că: ”S-a deschis un dosar de cercetare penală în baza articolului 372 Cod Penal. Nelson Simone Pop a fost audiat în dosar. Este cercetată o altă persoană”.

Comentarii Facebook