Beat la volan și fără permis! Cum s-a ales un clujean cu dosar penal


Polițiștii clujeni au depistat, joi noapte, un conducător auto care se afla la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Huedin, Compartimentul Rutier, au depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Căpușu Mare, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Izvoru Crișului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, acesta se afla sub influența alcoolului, având o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal. 

De asemenea, investigațiile au fost extinse și față de persoana care i-a încredințat autovehiculul, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.


Comentarii Facebook