Luni 5 Decembrie

Bătrân ținut 5 ore la un spital clujean și ignorat, pentru că era de ”culoare mai închisă”: ”Mi-a fost rușine de așa oraș Smart”


Un clujean a relatat un incident de la un spital din Cluj-Napoca, unde un bătrân se ruga să fie preluat de medicii de la urgențe, dar degeaba. 

Buna….suntem in Cluj, și poate nu toți din Cluj… Nu pot sa nu scriu ceea ce am văzut în urma cu 2 zile la un spital din Cluj…mai exact la Institutul Inimii…. Eram în așteptare la Urgențe când a ajuns un om, spun așa pentru că era de ”culoare mai închisă” și asta a fost ghinionul lui.

Era un bărbat din Sălaj, aproximativ 80 ani, paralizat pe partea stânga, și i-am auzit și numele…. De la ora 8 dimineața când a ajuns cu bilet de trimitere și a fost luat in evidentă la urgentă, și pana la ora 13.00 când și-a luat înapoi biletul de trimitere, nu l-a luat NIMENI în seama, chiar dacă bietul om se ruga de toți pe acolo sa îl ia și pe el… și nu era o zi așa aglomerată!!!!!

Vorbea frumos chiar dacă era de altă etnie… apoi la ora 13 a intrat ”prin forța” (dacă poate avea forța un om bătrân și paralizat..), și-a luat biletul de trimitere și a plecat… căci era singur și nu avea la cine sa rămână peste noapte! Crunt, îngrozitor… Îmi era mie rușine cum vorbeau cu el… mai ales doctorița care era de serviciu!!!! RUȘINE!!!

Chiar dacă ești medic, poate medic bun… gândește-te că și pentru tine va veni o anume vârstă și probleme de sănătate… În fața oamenilor te crezi superior… gândește-te că vei răspunde în fața lui Dumnezeu!!!  Scuzați scrisoarea, dar nu m-am putut abține: mi-a fost rușine că în așa oraș Smart există încă medici cu așa comportament învechit și prost!”, a relatat un clujean.

Conducerea Institutului Inimii Cluj poate verifica ușor cazul și să ofere detalii. 

Postarea a stârnit dezbateri, iar opinia este că Clujul are nevoie de servicii mai bune la Unitățile de Primire a Urgențelor. 

”La acel institut se sta foarte mult la rand, întotdeauna a fost așa, doctorii sant foarte ocupați. Se iau mai intai urgențele, restul trebuie sa astepte. Cand te cheama, intri, nu poti intra când vrei tu!!!! Nu-i venise randul și nu era urgență. E mare strictele acolo. Degeaba denigrezi, ca nu ai dreptate. Ai acuzat fără să cunoști regulile spitalului. Ești pe picioare, nu ești urgență”.

”Bine ca iau 15.000 de lei pe luna net. S-au plâns de salarii. Acum au”.

”Exact așa este. Așa am pățit și cu tata bolnav. După 40 de ani de contribuții la stat, ajungi sa ai nevoie de serviciul medical și ții se spune ca nu sunt suficienți doctori și asistente sa te îngrijească și ca nu au cu ce sa te panseze și să-ți aduci de acasă pansament …. E inadmisibil . Nu mai plătiți sănătatea la stat sunt bani aruncați la gunoi . Mai bine asigurări private de sănătate”.

Comentarii Facebook