Bătaie la Sala Polivalentă Cluj sau BÂLCI? Directorul Ionuț Rusu spune că nu l-a bătut: ”S-a dat singur cu capul de birou!” - EXCLUSIV


Directorul Sălii Polivalente Cluj, Ionuț Rusu, este acuzat de șeful Departamentului Marketing Evenimente, Paul Țiriac, că l-a bătut în timpul programului, luni 31 ianuarie. Ultimul a depus și plângere la Poliție și și-a scos certificat medico-legal.

Știri de Cluj a discutat cu președintele Consiliului de Administrație al Sălii, Petru Călian, care nu știa nimic despre bătaia de luni, 31 ianuarie. 

Călian a sunat la Sala Polivalentă și a stat de vorbă cu directorul Ionuț Rusu, care i-a furnizat propria versiune asupra incidentelor. 

Domnul Paul Țiriac este în cursul unei cercetări disciplinare. Doamna contabil șef i-ar fi înmânat un referat prin care i s-a adus la cunoștință că e cercetat și atunci Paul Țiriac s-a dus, pentru lămuriri, la Ionuț Rusu sau s-a întâlnit cu el și atunci a avut loc acea dispută. 

Paul Țiriac s-ar fi lovit singur, mi-a spus Ionuț Rusu. Nu am suficiente elemente și nu pot să vorbesc în cunoștință de cauză.  

Nu am informații că a fost o altercație. Mai degrabă mi s-a spus că nu a fost o dispută fizică”, a precizat Petru Călian.

Călian: Ionuț Rusu a revenit ca director pentru că nu am găsit pe altcineva

Petru Călian a precizat că Ionuț Rusu a revenit pe postul de director, după ce a fost suspendat pe durata în care a fost ales consilier județean. Ionuț Rusu  rămas în acel interval director interimar. 

Nu am mai acceptat interimatul, la cererea Curții de Conturi și nu am găsit pe cine să punem în locul lui. El și-a dat demisia din funcția de consilier județean, așa că am anulat suspendarea și e iarăși director plin”, a mai spus Petru Călian. 

Ionuț Rusu s-a mai bătut cu un angajat în 2017

În 2017, Ionuţ Rusu, directorul Sălii Polivalentei, a fost filmat în timp ce lovea cu pumnii şi picioarele, ca un adevărat luptător de kick-boxing, un subordonat.

Ionuţ Rusu a spus atunci că a fost o dispută, dar că nu l-a agresat. Imaginile prezentate de NCN Cluj sunt evidente. Ionuț Rusu l-a împins pe angajat și l-a lovit cu pumnul. 

Cu o lună mai devreme, Ionuț Rusu a fost încătușat de Poliţie pentru că ar fi încercat să penetreze în perimetrul securizat al Polivalentei, în care se efectua un control anti-tero.

În luna iunie 2021, acesta a fost acuzat de un clujean că i-a jignit prietena, iar apoi l-a lovit, în centrul Clujului, pe strada Universității. 

Și atunci, Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente Cluj, a spus că el nu a fost implicat: ”A fost o altercație verbală. Eu am intervenit între părți pentru a-i despărți, pentru că eu sunt un suflet bun și intervin când prietenii mei au probleme”, a declarat Ionuț Rusu. Acesta spune că nu a fost lovit de nimeni și nu a lovit pe nimeni. 

Directorul Ionuț Rusu spune că angajatul s-a dat cu capul de birou

Despre bătaia din 31 ianuarie 2022, Ionuț Rusu a spus că angajatul s-a aruncat pe jos și s-a dat cu capul de birou.

A primit hârtia că urmează să fie cercetat disciplinar pentru că a avut conduită personală nepotrivită și nu și-a respectat atribuțiile de serviciu.

I-am comunicat problemele și a avut această atitudine nefirească și s-a aruncat pe jos, pentru intimidare. S-a dat de pământ și s-a dat cu capul de birou. Am rămas consternați și eu și colega contabilă și un coleg Florin Steopan, care lucrează la achiziții. 

Nu a fost nicio altercație fizică, pentru că nu sunt nebun să fac asta după toate problemele”, a spus Ionuț Rusu. 

Întrebat dacă știe că s-a depus o sesizare la Poliția Cluj, acesta a spus că ”sesizarea eronată a organelor se pedepsește. Eu nu mă pot lăsa intimidat. Există colegii mei care știu ce face și cum se comportă”, a precizat directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu. 

În acea zonă nu sunt camere de supraveghere. 

Ionuț Rusu este anchetat de DNA Cluj pentru achizițiile frauduloase de haine de lux și alte obiecte

Ionuș Rusu a cumpărat la finele anului 2020 și la începutul anului 2021 haine de lux de la un magazin de fițe din Vivo Cluj, crose de golf și alte gadgeturi din fondurile Sălii. Știri de Cluj a realizat o anchetă în care a demonstrat cum au fost cheltuiți banii public, dar Emil Boc l-a salvat și i-a aplicat numai o sancțiune, de dminuare a salariului.

DNA Cluj a deschis un dosar pe numele lui Ionuț Rusu. 

Și-a dat DEMISIA să scape? Achizițiile de haine de lux de la Sala Polivalentă de directorul Ionuț Rusu, anchetate de DNA Cluj - EXCLUSIV

Consilierii locali i-au cerut lui Boc să îl demită pe Ionuț Rusu

Consilierul local USR, Adriana Cristian, i-a spus primarului că ”managementul Sălii Polivalente s-a compromis. Un buget realizat de acest management poate fi privit în cel mai bun caz doar cu suspiciune. 

Cerem să se publice datele auditului efectuat de către Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente, pe care îl considerăm insuficient. De asemenea, așteptăm cu interes raportul Curții de Conturi pentru că în orice țară civilizată o astfel de faptă este urmată de o demitere sau demisie”.

Primarul Emil Boc a reacționat, iritat, de cererile consilierului local.

Vreau să vă spun că doar în ultimele două luni la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu acest management defectuos pe care dvs îl menționați, în această sală, au avut loc competiții de nivel european și mondial, la solicitarea federațiilor europene și turneul de tenis. 

Credeți că cineva din lume și Europa ar veni, dacă ar avea un management defectuos. Undeva nu se leagă lucrurile acestea. Ori cei de afară greșesc, ori dvs nu aveți acoperire în fapte. 

Vă invit să vedeți aceste evenimente. Am fost mândru să aud aprecierile. 

Acolo a fost un control, s-a imputat, foarte clar. Legal! A fost o decizie de inoportunitate, nu de nelegalitate. S-a înțeles și se merge mai departe. Nimeni nu spune că nu ai dreptul să greșești, ci important este cum mergi mai departe. 

Aici primul criteriu este performanța. Nu ambiții personale, nu campanii de presă. Noi ne uităm la rezultate. Dacă nu sunt rezultate, atunci nimeni nu stă în funcție publică. Dacă am avea lucruri care să nu facă față nivelului la care se află orașul, aș fi primul care să cer schimbarea.

Am cerut o verificare riguroasă. S-a spus că sunt legale, dar inoportune. S-au imputat celui care a dispus plățile. Curtea de Conturi să își facă controlul, iar noi să urmărim calitatea, pentru că Clujul rămâne pe primul loc și prin asemenea lucruri. Nu ne putem meține pe primul loc, numai pentru că o campanie de presă susținută din interese diferite, trebuie să ne determine să luăm decizii care nu sunt în concordanță cu interesele orașului”, a spus Emil Boc, în Consiliul Local. 

Poliția Cluj a deschis un dosar penal după bătaia din 31 ianuarie 2022

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la o stare conflictuală spontană, între două persoane, înregistrându-se o plângere penală. 

În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, susțin anchetatorii.

Comentarii Facebook