Bariera de pe Tăietura Turcului este blocată, iar șoferii în stare de confuzie - VIDEO


Bariera de la Tăietura Turcului, de la trecerea la nivel cu calea ferată, este blocată de la ora 14.00, iar șoferii sunt într-o stare de confuzie. 

Bariera este defectă și e blocată zona de peste o oră (n.red. ora sesizării 15.30).

Este semnal roșu și toată lumea stă, nu știe ce să facă. Sunt niște cozi infernale. Oamenii stau, iar după o vreme se întorc și pleacă. Toate străzile adiacente sunt blocate. 

A trecut trenul cu 10 la ora în bătaie de joc. Lumea tot stă și după tren, că nu merge bariera”, ne-a explicat un șofer. 

Nimeni de la CFR Infrastructură nu este în zonă pentru a remedia defecțiunea.

Șoferii vor mai trebui să aștepte mult și bine pentru a fi construit pasajul rutier de la Tăietura Turcului. Emil Boc a promis că îl face Primăria, dar apoi a spus că este prea scump și îl face Ministerul Transporturilor, din banii europeni alocați pentru modernizarea și electrificarea liniei de cale ferată Cluj - Oradea - Episcopia Bihorului, un proiect de 7,3 miliarde de lei. Problema este că acest proiect nu a fost nici măcar licitat, astfel că vor mai trece ani de zile până când lucrurile vor intra în normalitate pe Tăietura Turcului. 

În 14 februarie 2020, la Cluj-Napoca, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat cu primarii din Cluj-Napoca și Oradea un acord pentru a aviza cât mai repede actele pentru demararea lucrărilor la proiectul de electrificare și reabilitare a căii ferate Cluj-Napoca - Oradea - Episcopia Bihorului.

Clujul va fi legat de Vest pe calea ferată. Vom circula în medie cu 160 km/h, Pasajul de la Tăietura Turcului e bonus pentru Cluj

Comentarii Facebook