Barbatul ranit in explozia de azi-noapte, plimbat intre spitalele clujene - VIDEO - imagini explozie

Barbatul de 61 de ani, ranit in explozia de azi-noapte, a fost transferat astazi la Recuperare, pentru ingrijiri specifice de chirurgie plastica, dar a fost adus inapoi la Chirurgie I pentru ca Spitalul de Recuperare nu avea paturi disponibile.

 

Ioan Trif, victima exploziei de azi-noapte, are arsuri de gradul I si II pe maini si pe fata, dar este stabil si constient, a declarat pentru Stiri de Cluj Anca Cerghizan, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean Cluj. Ea a spus ca pacientul a fost trimis cu o Ambulanta catre Spitalul de Recuperare, la sectia de Chirurgie Plastica. "Starea lui nu necesita internarea la Terapie Intensiva, drept pentru care l-am trimis la Recuperare", a spus Cerghizan.

 

Barbatul insa a fost trimis inapoi la Clinica de Chirurgie I, unde fusese internat imediat dupa explozie. "Am inteles ca nu aveau paturi libere la Recuperare", spune Anca Cerghizan. Ea sustine ca au fost respectate toate protocoalele si ca medicii de la sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului de Recuperare au fost anuntati de acest transfer. Directorul medical al Spitalului Judetan spune ca sanatatea pacientului nu a fost pusa in pericol pentru ca a fost tranportat cu o ambulanta bine dotata.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 1

Barbatul este acum internat la Chirurgie1. Managerul Spitalului de Recuparare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a declarat pentru Stiri de Cluj .ro ca si in cazul in care ar fi avut paturi libere, barbatul tot nu ar fost tinut la Clinica de Recuperare pentru ca sunt mai putin de 24 de ore de la producerea accidentului si el prezinta in riscul de a face blocaje ale cailor respiratorii. "Noi am primit pacientul pentru un consult medical, pe care l-am si efectuat, iar apoi l-am trimis la Chirurgie 1 inapoi. Chiar daca am fi avut paturi libere, nu ar fi putut sa ramana internat aici, intrucat fiind mai putin de 24 de ore de la accident, trebuie inca mentinut la terapie intensiva, pentru ca prezinta inca riscul de  a face blocaje respiratorii. Noi nu avem o sectie ATI, si prin urmare de aceea l-am trimis la Chirurgie 1 inapoi", a declarat pntru Stiri de Cluj .ro Sanda Patrichi.

 

Explozia a avut loc azi-noapte in jurul orei 0.50 pe strada Caransebes din cartierul Someseni. Casa lui Ioan Trif a suferit avarii serioase, structura de rezistenta fiind distrusa, peretii exteriori surpati si o parte din acoperis s-a prabusit.

 

Comentarii Facebook